Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220508 Kåre Geir Lio.jpg
Foto: Svein André Svendsen

- Vi gleder oss allerede til neste sesong

Håndballpresident Kåre Geir Lio ønsker norsk håndball god sommer - med ekstra roser til noen som fortjener det.

Sesongen 2021/2022 er over. Også denne sesongen ble preget av korona, utsettelser og venting - men heldigvis også kamper, turneringer, pokaler, seirer, nederlag og en enorm innsatsvilje landet over.

Nå venter en fortjent sommerferie for norsk håndball.

- Jeg vil takke for alt det arbeidet som har vært gjort, og som fortsatt gjøres, i håndballfamilien vår. Dere kan være stolte av det dere har levert, alle sammen, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Enorm inspirasjon

En kjapp gjennomgang av sesongen viser at lista er lang over kapitler som vil gå inn i minnebøkene.  Med gullskrift.

For eksempel fulgte Håndballjentene opp OL-bronsen med å vinne gull i Spania etter en oppvisning av et verdensmesterskap. Nylig klarte Vipers på mesterlig vis å forsvare trofeet i EHF Champions League. På herresiden sikret Nærbø IL historiens første europacuptrofé da de slo Baia Mare både hjemme og borte i finalen av EHF European Cup.

- Disse resultatene er en enorm inspirasjon for oss alle i norsk håndball. Med sine internasjonale pokaler kan Håndballjentene, Vipers og Nærbø stå som de fremste bevisene på hvor viktig det er å kunne takle motgang. Innsatsen til disse lagene, og flere med dem, har vært forbilledlig i krevende tider. Evnen til å gjøre det beste ut av en situasjon hvor man møter motstand og hindre – den skiller de gode fra de dårlige. Alltid, fastslår Kåre Geir Lio.

- Så vil jeg også trekke fram noen andre lag som fortjener berømmelse: Elverum satte virkelig farge på EHF Champions League med sine fantastiske arrangement og sin herlige innstilling i verdens tøffeste turnering. Drammen og Sola leverte også europacupeventyr de kan være svært stolte av, og så vil jeg gi stor honnør til Storhamar, som med sitt arrangement i sluttspillet trakk 6000 tilskuere i alle aldre, med barn, voksne, frivillige som fant sammen i begeistring i CC Amfi. Forbilledlig, sier Lio.

- At både Elverum, Vipers og Storhamar får spille EHF Champions League i 2022/23-sesongen er en stor fjær i hatten for norsk håndball. Og de har virkelig fortjent det etter det de har levert.

Artikkelen fortsetter under bildet.

2022-Kåre-geir-lio-i-midnattssol.jpg

Håndballpresident Kåre Geir Lio avbildet hjemme i midnattssolens rike.

Årets forbilde

Et annet høydepunkt fra sesongen 2021/22, er kampen som Beachjentene vant. Den foregikk for det meste utenfor banen.

- All ære til de som satte ned foten under mesterskapet i fjor sommer, som sto fram som de rakryggede, tydelige og positive ambassadørene de er. Det var helt riktig og fortjent at deres innsats ble kronet med at de internasjonale draktreglene ble endret i fjor høst, sier Lio.

- Og det må jeg innrømme: Det er moro og rørende når et landslag fra norsk håndball blir kåret til årets forbilde på Idrettsgallaen, fortsetter håndballpresidenten, som i mai ble valgt til tre nye år i sin rolle.

- Håndballtinget var et godt verksted som sikret et fint utgangspunkt for å skape ny utvikling og forbedring av norsk håndball. Vi som ble valgt inn i forbundsstyret tar tingets debatter og vedtak på alvor, og det er vår jobb å skape den forbedringen og den utviklingen som tinget ønsker, sier Lio videre.

Mindre ulikskap

Blant annet vedtok tinget at «mindre ulikskap» skal være et viktig mål for den kommende perioden. Her kom punktet om tilrettelagt håndball inn, og tinget vedtok at det skal opprettes et landslag i rullestolhåndball.

- Vi skal ha full gass på tilrettelagt håndball i perioden som venter. Det skal ikke stå på noe i vårt arbeid for å øke kvaliteten og omfanget på den delen av virksomheten, sier Lio.

- Vi kommer også til å jobbe videre for å hindre at økonomi blir en barriere for å drive med håndball. Her har vi allerede etablerte tiltak, blant annet i form av lisensfond, men arbeidet fortsetter. Sammen med øvrige deler av norsk idrett er vi i dialog med myndighetene for å gjøre det enklere å få tilgang på offentlige støtteordninger, forteller håndballpresidenten.

Glede og tilhørighet

Ved inngangen til ferien har Lio følgende hilsen til håndballfolket:

- De som skal delta på håndballskoler, treningsleirer, turneringer og andre aktiviteter de neste ukene, får kose seg stort med det. Den gleden og tilhørigheten vi sammen kjenner på i norsk håndball, er kanskje den viktigste grunnen til at det er så moro å drive med dette. Derfor gleder vi oss allerede til neste sesong, sier Lio.

- Det er mye å være stolt over i norsk håndball, men det er også en del å ta fatt på når vi møtes igjen. Vi må ta i sammen i det som vi håper og ønsker skal bli tidenes comebacksesong etter koronaperioden. Som mange andre idretter har vi mistet medlemmer. Nå er min oppfordring at vi alle kan bidra til å utvide håndballfamilien sammen. Hvis alle finner én ekstra spiller til sitt lag, hvis alle klubber klarer å lage ett lag mer enn de hadde i fjor – da er vi på god vei dit vi ønsker å være, sier Lio.

- Med det ønsker jeg alle sammen en god sommer!