Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Molde-VIpers
Vipers storspilte i NM-finalen mot Molde, og kunne til slutt løfte troféet! Foto: Christoffer Andersen/NTB
Foto: Christoffer Andersen/NTB

Vipers ble Norgesmestre - igjen!

Vipers storspilte i NM-finalen, og ble Norgesmestre for femte år på rad etter 38-20 seier mot Molde!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag formiddag var det endelig duket for NM-finalen mellom Molde Elite og Vipers Kristiansand, som hovedsakelig skulle blitt spilt i romjulen. Vipers og Molde kommer fra seier i semifinale mot henholdsvis Aker Topphåndball og Fana. Molde har aldri spilt i en cupfinale før, mens Vipers har gått seirende ut av 4/5 cupfinaler tidligere.

Det var de blåkledde fra Molde som startet best i sin første cupfinale noensinne, men det tok ikke lang tid før også Vipers satte sitt første skudd i mål. Etter fem spilte minutter var stillingen 3-3, etter to mål fra Nora Mørk. Lagene spilte jevnt de første minuttene, og følgte hverandre tett. Etter ti spilte minutter lå Molde ett mål foran, på stillingen 6-5. Ett minutt etter gikk Vipers opp i ledelsen for første gang i kampen, etter kontringsmål fra Sunniva Næs Andersen. Nora Mørk storspilte for Vipers i starten av første omgang. Vipers kjørte høyt tempo og økte ledelsen ytterligere etter to kjappe mål fra Jana Knedlikova. Etter halvspilt førsteomgang var stillingen 11-6 til Vipers, hvorav fem av målene var signert kantspillere.

Etter å ha overtatt ledelsen fra Molde storspilte Vipers, og ledet med 7 mål etter 18 minutter mot cupfinaledebutantene. Etter 20 minutter spilt var stillingen 16-7 i de rosakleddes favør. Vipers fortsatte å kjøre høyt tempo, og samtlige Vipersspillere noterte seg på scoringslisten. Fem minutter før pause hadde Kristiansandslaget gått opp i en 10-målsledelse etter scoring fra Ragnhild Valle Dahl. Etter å ha stengt målet de siste 8 minuttene, gikk de rosakledde i garderoben med ledelse 22-8.

Molde-VIpers
Foto: Christoffer Andersen/NTB

Nora Mørk spilte en god kamp mot Molde og scoret hele 8 mål for Vipers. Foto: Christoffer Andersen/NTB

Etter 11 minutter med måltørke scoret omsider Julie Lygren for Molde, og reduserte til 9-23 etter at Vipers hadde satt omgangens første. Nora Mørk fortsatte storspillet for Vipers, og økte ledelsen til Vipers ytterligere. Molde og Mona Obaidli hadde virkelig giret opp etter pausen, og satt 5 scoringer de første 7 minuttene av andre omgang. Som i starten av første omgang var det også nå Molde som hadde initiativet. Ragnhild Valle Dahl herjet for Vipers midtveis i andre omgang, og hadde etter 45 minutter satt hele 8 baller i mål sammen med Nora Mørk.

Lagene spilte jevnt i andre omgang, og Molde spilte betydelig bedre enn i slutten av første omgang. Det hjalp dog ikke så mye da Vipers hadde økt ledelsen ytterligere til 35-18. Fem minutter før slutt satt Sunniva Næs Andersen sitt syvende mål for dagen. Moldejentene kjempet tappert i andreomgang, og Mona Obaidli strålte med hele 9 scoringer på en ellers grå dag for blåtrøyene fra rosenes by. Vipers vant til slutt hele 38-20, og kunne kalle seg norgesmestre for femte (!) år på rad!

Vipers beste spiller Ragnhild Valle Dahl sa følgende til TV 2 etter kampen:

- Vi slet litt i starten og brukte litt tid på å komme i gang, men så fikk vi fart på alt og ble veldig komfortable til slutt. Som Moldejente er det selvfølgelig ekstra gøy å vinne idag.

Molde-VIpers
Foto: Christoffer Andersen/NTB

Sherin Obaidli og Molde sikret NM-sølv etter tap mot Vipers i finalen. Foto: Christoffer Andersen/NTB

Etter å ha sikret Molde sin første NM-medalje sa Mona Obaidli, Moldes beste spiller og toppscorer, og storesøster Sherin, kaptein for Molde, følgende til TV 2:

- Det var selvfølgelig gøy å spille NM-finale, men resultatet er utrolig kjipt da vi ikke føler vi er et så mye dårligere lag enn Vipers. Vi vet at Vipers er et godt håndballag, så vi var forberedt på at de kom til å kjøre på, men det er selvsagt kjipt. 

På spørsmål om jentene er revansjelystne til kampen mot Vipers svarer de følgende:

- Vi er selvfølgelig revansjelystne, vi har like lyst til å gjøre gode kamper som Vipers har så vi håper selvfølgelig på revansje allerede på torsdag.

KAMPFAKTA

NM-finale Kvinner

Molde Elite – Vipers Kristiansand 20-38 (8-22)

Jordal Amfi

Toppscorer Molde: Mona Obaidli, 9 mål

Toppscorer Vipers: Ragnhild Valle Dahl & Nora Mørk, 8 mål

Utvisninger: Molde x2min, Vipers 2x2min

 

KOMMENDE NM-FINALER:

Menn, kl. 16.45: ØIF Arendal Elite - Elverum