Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Charlottenlund klare for sin første NM-finale
Charlottenlund er klare for sin første NM-finale. Der møter de Melhus.
Foto: Kathrine Wang

Trønderoppgjør i NM Junior-finalen

Verken Melhus eller Charlottenlund har spilt finale tidligere. Nå møtes de for å kjempe om gullet – og Trondheims ære.

Kort tid før det braker løs i Jordal Amfi, er det to spente og klare lag som har gjort sine siste forberedelser før NM-finalen. Jonathan Bromet fra Charlottenlund og Thomas Martinsen fra Melhus forventer en tøff og jevn finale.

-  Det blir nok litt trøkk og dueller, og sikkert noen tominuttere. Det blir gøy å spille mot Melhus, for ingen av lagene var forventet å gjøre det så bra i NM-turneringen. Melhus er et godt lag som er temposterkt, så jeg tror det blir en jevn og spennende kamp, sier Jonathan.

- Det var en god oppsummering. Det blir spennende å se hvordan kampen går. Jeg tror det blir en tøff kamp, og tror det blir tøft ute på banen der, samstemmer Thomas.

Både Charlottenlund og Melhus er i sin første NM-finale. Charlottenlund spiller i 1. divisjon denne sesongen, mens Melhus er i 2. divisjon, og ingen av lagene følte at de hadde et favorittstempel i starten av sesongen. Veien til finalen har vært preget av jevne kamper, hardt arbeid og kanskje noen tilfeldigheter, men alt i alt en god opplevelse for begge lag.

Nå gleder spillerne seg til kampen i Oslo, og synes det er stort at det er to lag fra Trøndelag som møtes i finalen.

- Jeg tror ikke det var noen som trodde det før NM ble kastet i gang. Vi skulle jo selvfølgelig gjerne hatt enda flere trøndere på tribunen, men jeg tror det blir en kul kamp i Oslo. Og så står det jo om Trondheims ære, hvis jeg kan kalle det det, men gullet blir med til Trondheim uansett, så det er det viktigste, sier Thomas, og får støtte fra Jonathan:

- Jeg tror jo det blir god trøkk på tribunen. Melhus er kjent for å ha mye engasjement på tilskuersiden, så jeg tror det blir god stemning på tribunen fra begge lag. Så tror jeg det blir tøft og hardt utpå der. Det er jo som sagt Trondheims ære som står på spill, og ingen vil tape den. Jeg tror det blir gøy. 

- Er det viktigere å vise hvem som er best i Trondheim enn i Norge? 

- Når vi først har kommet hit, så er det jo selvfølgelig artigere at det er NM. Men jeg tenker nesten mer på at det er Trondheims ære som står på spill enn at du vinner et Norgesmesterskap, sier Thomas.

- Ja, det blir jo et sånt lite oppgjør, men det er jo kjempeartig, legger Jonathan til.

Les mer om NM Junior