Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Terje-Steen,-dommer-360px.jpg
Terje Steen kan se tilbake til en dommerkarriere på hele 63 år!

Terje - i håndballens tjeneste siden 1959

Synes du at du var flink som deltok på den siste dugnaden? Terje Steen har bidratt siden 1959!

- Nå gir jeg meg med dømmingen. Siste kamp var 7. mai. Men jeg skal bidra i DHKs dugnadsgjeng så lenge beina bærer meg.

Å si at alle i Drammens-regionen kjenner Terje Steen, kan være å ta litt hardt i - men å påstå at alle som har spilt håndball vet hvem han er bør være innafor.

- Jeg dømte min første kamp for 63 år siden. Det var to guttegjenger i Lier som ville finne ut hvem som var best i håndball. Jeg var 14 år og påtok meg å dømme. Siden er det vel blitt ca. 2500 kamper, forteller æresmedlemmet i Reistad IL, der han også var aktiv spiller.

Terje-Steen,-dommer-360px.jpg
Foto: privat. Rundt 2500 kamper har Terje Steen dømt.

- Er det norgesrekord?

- Det vet jeg ikke noe om, men i Drammens-regionen er det nok mest, forteller Terje, som også har tatt jobben i diverse sekretariat. Sturla, Glassverket, Reistad, St. Hallvard, Drammen og Skrim er alle klubber som har nytt godt av hans kjærlighet til håndballen.

- Høydepunktene på den fronten var å sitte i sekretariatet da DHK vant City-cupen i 1996 og under EM i Norge i 2008 og 2010.

- Det må ha gått noen timer til håndball. Hva sier kona?

- Da vi møttes, visste hun at jeg hadde en hobby. Hun er vant til det og har aldri nevnt at jeg er for mye borte.

Terje er sønn av en legende i Drammens-håndballen, Gullik Steen. Han var med å stifte Reistad IL i 1942 og gikk bare under navnet Mr. Reistad. I tillegg skrev han håndball for begge de daværende avisene i byen, Drammens Tidende og Fremtiden.

- Håndballkretsens papirer med oppsett og dommere lå på stuebordet hos fatter'n, minnes Terje, som bare har ett vondt minne fra dommerkarrieren.

- En kar fra Sigdal slo til meg i ansiktet på vei ut fra plasthallen. Det ble rettssak, og han kom aldri på banen igjen. Ellers må jeg si at 99 prosent har vært moro og fornøyelig - og den ene prosenten har jeg glemt. Ja, bortsett fra en ting da. Jeg satt i sekretariatet for Møbelringen Cup da vi kom til å spille feil nasjonalsang. Men det var ikke min feil. Vi hadde fått en kassett og blitt bedt om å spille to spor. Det ene var feil. Gunnar Grimstad kommenterte på TV og kalte det en skandale. Det var jo det, innrømmer 77-åringen.

- Er det ikke litt tidlig å gi seg med dømmingen, Terje?

- Makkeren min, Egil Burud, har sluttet - og i utgangspunktet skal det være to dommere på alle kamper. Men jeg vet jo at kampene lever med en gammel gubbe som meg. Den siste tiden dømte jeg 13-14-åringer, og det var veldig hyggelig. Da prøvde jeg bare å veilede, sier Terje, som hadde Åsmund Sæther som makker da han dømte i 2. divisjon (nest øverste nivå den gang.)

Under pandemien skulle det færrest mulig folk inn i Drammenshallen, og da ble Terje satt til å tørke gulvet. Det avstedkom både en kasse øl i belønning og to fine titler. Den ene var parkettkostmolog. Den andre enda finere, floor manager.

Vi kan også kalle ham en gullgutt for håndballen.