Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Terje-Steen,-dommer-360px.jpg
Terje Steen kan se tilbake til en dommerkarriere på hele 63 år!

Terje - i håndballens tjeneste siden 1959

Synes du at du var flink som deltok på den siste dugnaden? Terje Steen har bidratt siden 1959!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Nå gir jeg meg med dømmingen. Siste kamp var 7. mai. Men jeg skal bidra i DHKs dugnadsgjeng så lenge beina bærer meg.

Å si at alle i Drammens-regionen kjenner Terje Steen, kan være å ta litt hardt i - men å påstå at alle som har spilt håndball vet hvem han er bør være innafor.

- Jeg dømte min første kamp for 63 år siden. Det var to guttegjenger i Lier som ville finne ut hvem som var best i håndball. Jeg var 14 år og påtok meg å dømme. Siden er det vel blitt ca. 2500 kamper, forteller æresmedlemmet i Reistad IL, der han også var aktiv spiller.

Terje-Steen,-dommer-360px.jpg
Foto: privat. Rundt 2500 kamper har Terje Steen dømt.

- Er det norgesrekord?

- Det vet jeg ikke noe om, men i Drammens-regionen er det nok mest, forteller Terje, som også har tatt jobben i diverse sekretariat. Sturla, Glassverket, Reistad, St. Hallvard, Drammen og Skrim er alle klubber som har nytt godt av hans kjærlighet til håndballen.

- Høydepunktene på den fronten var å sitte i sekretariatet da DHK vant City-cupen i 1996 og under EM i Norge i 2008 og 2010.

- Det må ha gått noen timer til håndball. Hva sier kona?

- Da vi møttes, visste hun at jeg hadde en hobby. Hun er vant til det og har aldri nevnt at jeg er for mye borte.

Terje er sønn av en legende i Drammens-håndballen, Gullik Steen. Han var med å stifte Reistad IL i 1942 og gikk bare under navnet Mr. Reistad. I tillegg skrev han håndball for begge de daværende avisene i byen, Drammens Tidende og Fremtiden.

- Håndballkretsens papirer med oppsett og dommere lå på stuebordet hos fatter'n, minnes Terje, som bare har ett vondt minne fra dommerkarrieren.

- En kar fra Sigdal slo til meg i ansiktet på vei ut fra plasthallen. Det ble rettssak, og han kom aldri på banen igjen. Ellers må jeg si at 99 prosent har vært moro og fornøyelig - og den ene prosenten har jeg glemt. Ja, bortsett fra en ting da. Jeg satt i sekretariatet for Møbelringen Cup da vi kom til å spille feil nasjonalsang. Men det var ikke min feil. Vi hadde fått en kassett og blitt bedt om å spille to spor. Det ene var feil. Gunnar Grimstad kommenterte på TV og kalte det en skandale. Det var jo det, innrømmer 77-åringen.

- Er det ikke litt tidlig å gi seg med dømmingen, Terje?

- Makkeren min, Egil Burud, har sluttet - og i utgangspunktet skal det være to dommere på alle kamper. Men jeg vet jo at kampene lever med en gammel gubbe som meg. Den siste tiden dømte jeg 13-14-åringer, og det var veldig hyggelig. Da prøvde jeg bare å veilede, sier Terje, som hadde Åsmund Sæther som makker da han dømte i 2. divisjon (nest øverste nivå den gang.)

Under pandemien skulle det færrest mulig folk inn i Drammenshallen, og da ble Terje satt til å tørke gulvet. Det avstedkom både en kasse øl i belønning og to fine titler. Den ene var parkettkostmolog. Den andre enda finere, floor manager.

Vi kan også kalle ham en gullgutt for håndballen.