Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Taiga'n
Taiga'n og Svermen møtes til dyst i NM-finalen for menn
Foto: Magnus Stenseth

Svermen og Taiga'n like sterke i cuptroen

Favoritt Elverum og Taiga'n får kamp i NM-finalen. Svermen tror på seier både på tribunen og banen!

- Taiga'n mot Svermen blir en kamp i kampen. Det er jo lagene med de beste supporterklubbene. Vi skal klare å overdøve Taiga'n på Jordal. Jeg tror vi vinner både på tribunen og banen, sier Jørn Holmestrand. Han er leder for Svermen - supporterklubben til ØIF Arendal, men kan likevel glede seg over at Elverum har gjort det så bra i Champions League.

- Det er fint for norsk håndball, sier 65-åringen.

- Nei, tribunekampen vinner Taiga'n. Vi er vant med å lage trøkk. Erfaringen taler sitt tydelige språk. Og så får vi med oss de rundt. Når noen drar i gang, smitter det over, sier Torgeir Østenengen, leder for Norges kanskje mest berømte supportergruppe innen håndballen. Den teller drøyt 300 medlemmer.

Begge supporterlederne sier at de skulle ønske at de kunne rapportere om større interesse.

- Dette kan ikke sammenlignes med 2014. (ØIF slo Bodø i den eneste NM-finalen klubben har vært i.) Da kokte hele Sørlandet. Nå er det mer labert. Kanskje fordi vi kom litt dårlig i gang i år? Det virker som om sørlendingene er litt misfornøyde med sesongen. Jeg skjønner ikke det. Det er jo nå sluttspillet og kampen om Champions League begynner, sier Holmestrand, som også er salgssjef i klubben. Han forteller om 500 solgte billetter gjennom klubben. Det kommer en buss til Oslo fredag og en lørdag. I tillegg ankommer det sørlendinger med eget opplegg fra andre steder.

Også Østengen hadde håpet på høyere temperatur. I Østerdalen er folk også opptatt av konfirmasjoner og oval weekendtur denne maihelgen.

- Vi kommer med et par busser. Interessen er dalende, og det har den vært siden før pandemien. Jeg vet ikke hva det skyldes. Kanskje folk begynner å bli blaserte? Heller ikke da PSG kom til Terningen var det venteliste for billetter, forteller supporterlederen. Trøkk skal det likevel bli når elverumsingene møtes til vorspiel på Grønland Boule Bar. Svermen samler sine på Williamsburg Bab & Beer på Karl Johan.

- Hvordan skal dere slå Elverum, Holmestrand?

- Det overlater jeg til André Jørgensen Hofstøl å finne ut, men vi er for oppadgående, mener mannen som har vært supporterleder i ti år. Oppturen fikk han bekreftet da Arendal slo Runar Sandefjord i sluttspillet i slutten av april, og fredag ble det 34-29 over Drammen.
- Dette blir ingen walk in the park for Elverum, lover Holmestrand.

Elverum har vunnet de tre siste NM-finalene og har markert seg som Norges suverent beste lag.

- Det er fort gjort å "jinxe" dette, men det blir gull. Sånn som Elverum har spilt denne sesongen, skal ØIF Arendal være gode for å slå oss. Vi tapte én kamp i i serien, mot DHK, men det var 24 timer etter at vi kom fra Paris og i en kamp uten betydning. Lørdag har gutta det lille ekstra som skal til, og Børge Lund er en taktiker, fastslår Østenengen, som kan røpe at østerdølene ikke skal snu hovedstaden på hodet etterpå. Gullfesten har Elverum planlagt i lokalmiljøet.

- Hva gir det deg å være supporterleder, Holmestrand?

- Håndballen gir meg utrolig mye glede, og det er givende å være en del av dette.

Østenengen tar den humoristiske varianten på samme spørsmål:

- Mye "arbe"!

Slik spilles finalene 2021/22:

Kl. 09.30 Tertnes – Aker Topphåndball (J20)
Kl. 11.30 Charlottenlund – Melhus (G20)

Kl. 14.15 Molde Elite – Vipers Kristiansand (kvinner)
Kl. 16.45 ØIF Arendal Elite – Elverum (menn)

Det er fortsatt mulig å kjøpe billetter her!

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om NM-senior