Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Per Otto Furuseth
Berit Kjøll delte ut NIFs hederspris til Per Otto Furuseth
Foto: Svein André Svendsen

Per Otto Furuseth fikk NIFs hederspris

Idrettspresident Berit Kjøll delte ut hedersprisen til Per Otto Furuseth på Håndballtinget.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

På dagen da norsk håndball feiret forbundets 85-årsdag, hadde idrettspresident Berit Kjøll mer enn hilsningstalen med seg til Håndballtinget. En av norsk håndballs viktigste menn skulle få utdelt NIFs hederspris som er den høyeste utmerkelsen en ansatt kan få i norsk idrett.

- Mottakeren må ha gjort et meget fortjenstfullt arbeid gjennom mange år og på flere plan, innledet hun, og la til at vedkommende også må ha god forankring i Norges Idrettsforbunds verdier.

- Det er ingen tvil om at komiteen har truffet blink, og jeg gleder meg til å dele ut prisen til Per Otto Furuseth som har vært en bauta i norsk idrett, sa Kjøll.

Han mottok fortjenstmerket i gull på Håndballtinget i 2017, har mottatt flere internasjonale utmerkelser og har i nærmere 50 år arbeidet for norsk håndball og norsk idrett. Fra 1973 spilte han 62 landskamper, deretter var han landslagstrener for herrelandslaget i seks år før han ble klubbtrener.

- Men det er i administrasjonen i Norges Håndballforbund han har spilt den store rollen. Først som assisterende generalsekretær i 16 år, deretter i generalsekretær i åtte år. Og tenk på hva som har skjedd i norsk håndball i disse årene, understreket hun. På vegne av NIF takket hun for at han alltid har stilt opp for fellesskapet i norsk idrett og ikke bare fremmet NHFs syn, men har ivaretatt hele idretten både nasjonalt og internasjonalt.

- Du ville rødmet om du hørte mine kollegers omtale av deg som person: En som alltid er villig til å dele kompetansen sin, som lytter og derfor også blir lyttet til. Derfor er det en glede å dele ut hedersprisen til en ekte hedersmann, avsluttet idrettspresidenten.

Utdelingen kom helt overraskende på hovedpersonen selv som rettet takken videre til tingsalen.

- Tusen takk til NIF og til dere som er her i kveld, jeg kjenner jo mange av dere. Og jeg kjenner holdningen alle som er her ønsker at håndballen skal bli best i Norge og i verden. Det tror veldig mange av dere som er her i kveld ønsker å bidra til å årene som kommer. Jeg ville gjerne klemt dere alle, jeg har hatt god hjelp av mange av dere som er her, sa en rørt hedersmann.