Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220512 Daniel Birkelund_Axel Steffanson.png
Daniel Birkelund (t.v) og Axel Stefansson. Foto: Skövde HF og Stian Bye Hogsveen

Norge har fått to nye EHF-eksperter

Trenerprofilene Daniel Birkelund og Axel Stefansson er godkjent som Norges to ferskeste EHF-eksperter.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har i en årrekke hatt EHF-lektorer knyttet til topptrener- og toppdommerutdanningene rundt i Europa. Nå har lektorene endret navn til EHF-eksperter, og Norge har fått to nye.

Axel Stefansson og Daniel Birkelund ble denne våren godkjent av EHF Methods Commission som nye EHF-eksperter. Fra EHF heter det at de nye kandidatene skal ha betydelig håndballkunnskap, være kjent med EHFs strategi i trenerutdanningen og kunne dele sin kunnskap på en god måte i flere europeiske land.

Fra tidligere har Norge fire EHF-eksperter. Eskil Berg Andreassen (beachhåndball), Bent Dahl (håndball), Øyvind Togstad (dommer) og Per Morten Sødal (dommer).

Axel Stefansson er i dag med i trenerteamet til Storhamar sammen med Kenneth Gabrielsen. Stefansson, som opprinnelig kommer fra Island, har arbeidet og virket i Norge gjennom et par tiår. Han er bosatt på Elverum og underviser i trenerutdanning på Høgskolen i Innlandet.

Daniel Birkelund er hovedtrener for det svenske elitelaget Skövde HF. Som Stefansson har Birkelund en lang og innholdsrik håndball-CV.

Begge er tilknyttet NHF gjennom seminarledelsene til Trener 3- og Trener 4-utdanningene. Nå kan det i tillegg altså bli oppdrag rundt om i Europa for begge.