Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20220312 Emil imsgard i Cahmpions League.png

Emil er klar for NM-finale i Jordal Amfi

I morgen kan Emil Imsgard krone en fantastisk sesong med NM-gull i Jordal Amfi.

Det har vært magisk, forteller en oppstemt hamargutt i Terningen Arena. Seriemester for tredje år på rad i en sesong krydret med oppturer i Champions League og debut på seniorlandslaget.

Emil kom til Elverum allerede som 16-åring og har ikke angret et sekund.

Hvordan har reisen i Elverum vært?

- Det har vært en lang, lærerik og spennende reise så langt. Jeg startet som tredjekeeper og spilte ingenting. Så ble jeg andrekeeper og har etter hvert jeg utviklet meg, fått mer og mer spilletid, så nå anser jeg meg selv som førstekeeper.

I Elverum ble det etter hvert et samarbeid med målvaktstrener Mats Olsson, et samarbeid Emil er meget godt fornøyd med. - Den taktiske forståelsen min av spillet har blitt mye veldig bedre siden jeg startet å trene med Mats. Jeg analyserer spillet på en helt annen måte nå enn tidligere. Det er nok den største forskjellen.

- Emils store fordel er at han har stor rekkevidde. Han er også god på å plassere seg. I tillegg er han veldig engasjert og entusiastisk i sitt arbeid, forteller Mats Olsson som til vanlig bor i Spania, men kan følge treningene i Terningen Arena live, og har telefonkontakt med Emil under treningene.

I Elverum har Emil, sammen med Tobias Grøndahl, blitt sosial- og integreringsminister, en rolle han trives godt i.  – Det er superviktig at alle blir involvert og at alle trives på og utenfor banen. Vi er veldig sosiale av oss, så rollen passer oss bra.

Lagkompis og romkamerat Grøndahl er full av lovord om sin lagkamerat.

- Jeg må passe på å ikke gi han for mye skryt, men han er en utrolig fin person som gjør andre på laget i godt humør. Han er også utrolig sulten på å bli bedre og det smitter over på oss andre.

Elverum tok seg til en historisk kvartfinale i Champions League i mars, og spilte uavgjort med stjernegalleriet til PSG i Terningen Arena.

- Jeg syntes vi gjorde en god figur i begge kampene, men må til slutt se oss slått av et bedre fransk lag. Til tross for dette er jeg utrolig stolt over at vi har presset et så rutinert og merittert mannskap hele veien, over to kamper

Et par uker i forveien debuterte han på seniorlandslaget under Golden League i Danmark.  Selv om resultatene kunne vært en mer hyggelig lesning, var hamargutten godt fornøyd med å debutere.

- Landslagsdebuten var fantastisk og en veldig stor opplevelse for min del. Det har vært et mål jeg har jobbet hardt for å oppnå, og er noe jeg er stolt over å ha oppnådd.

Nå håper Emil å få kronet en fantastisk sesong med NM-gull. De regjerende NM-mesterne møter ØIF Arendal til dyst i Jordal Amfi 14. mai.