Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

 Joakim Hykkerud og Stefan Strandberg er grunnleggerne av Step by Step Charity.
Joakim Hykkerud og Stefan Strandberg er grunnleggerne av Step by Step Charity.
Foto: Step by Step Charity

Arrangerer showkamp til inntekt for vanskeligstilte

Tidligere landslagsspiller Joakim Hykkerud er blant ansiktene bak arrangementet.

Lørdag 28. mai arrangerer Step by Step Charity en aktivitetsdag og showkamp i Drammenshallen. To lag bestående av idrettsstjerner og kjendiser skal spille en omgang håndball og en omgang fotball for å samle inn penger til Step by Step Charity sitt arbeid.  

- Showkampen består av to omganger på 20 minutter, men det blir i alle fall tre eller fire time-outer i løpet av kampen – og det blir ingen vanlige time-outer. Publikum kan forvente underholdning, overraskelser, musikk og bare masse gøy og moro, forteller Joakim Hykkerud.

For fire år siden grunnla Joakim den veldedige stiftelsen Step by Step Charity sammen med Stefan Strandberg med mål om å hjelpe mennesker som trenger det.

- Vi har, som alle andre, vært i situasjoner der man ønsker å spørre om hjelp, og vi ønsker å være et sted der det ikke er farlig eller skummelt å be om nettopp det.

De to idrettsutøverne driver stiftelsen selv og legger ned mye arbeid for å skape hverdagsglede for mennesker som har det vanskelig.

- Dette er noe som gir oss så masse, så det er noe vi skal drive med uten å ta betalt. Da har vi kontroll på at alle pengene som kommer inn, går ut til de som trenger det som mest.

Stiftelsen arrangerer «gledens dag» flere ganger i løpet av året med mål om å gi familier, barn og unge som har det tøft en minnerik og morsom dag. Lørdagens showkamp følger samme prinsipp, men i en litt annen setting.

- Nå lager vi en gledens dag for samfunnet, et sted der folk kan komme og se kjendiser og forbilder som de er glade i, utfordre seg selv. I tillegg er det en stor inntektskilde til stiftelsen, der alle pengene går uavkortet til videre arbeid.

De som har sikret seg billetter til det utsolgte arrangementet på lørdag kan glede seg til å møte kjente fjes som Marcus og Martinius, Martin Ødegaard, Agnete Husebye (Agnetesh), Tix, Mads Hansen og Emilie Nereng. Håndballinteresserte kan se frem til et gjensyn med Gunnar Pettersen, Frode Hagen og Erlend Mamelund.

- Vi ønsker å sette profilene som ikke har spilt håndball før i situasjoner der de får utfordret seg litt: Med klister på henda, flyvere og litt sånt. Det blir spennende.

Arrangementet er utsolgt.