Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tertnes
Arkivfoto: Tertnes
Foto: John Vint

Tertnes sikret plassen i REMA 1000-ligaen

Tertnes vant over Gjerpen i kvalifiseringen og fortsetter i øverste divisjon neste sesong.

Etter 30 år i eliteserien, sto Tertnes i fare for å måtte rykke ned til 1. divisjon etter at bergenslaget og Gjerpen hadde vunnet en kamp hver i kvalifiseringen. I Skien måtte ekstraomganger til for å kåre en vinner, og det var knyttet stor spenning til den avgjørende kampen onsdag kveld. 

Lagene fulgte hverandre tett de første 25 minuttene, men så rykket Tertnes ifra. De ledet 14-11 til pause og fortsatte å øke ledelsen i andre omgang. De blåkledde kunne til slutt juble for 36-19-seier og en plass i REMA 1000-ligaen neste sesong. 

Tertnes endte på 11. plass i REMA 1000-ligaen denne sesongen, og måtte ut i play-off-spill mot Larvik og Aker. Bergenslaget endte sist av de tre lagene, og dermed ventet en ny runde kamper for å bevare plassen i REMA 1000-ligaen.

Gjerpen var best av lagene som spilte play-off i 1. divisjon og sikret kvalifiseringsspill etter å ha slått ut Haslum og Levanger. Nå er det klart at Gjerpen fortsetter i 1. divisjon i den kommende sesongen. 

Les mer om REMA 1000-ligaen