Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nye-Jordal-Amfi-Foto-Stian-Lysberg-Solum-NTB.jpg
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

- Jordal Amfi som skapt for publikumsfest

NM-finalene spilles lørdag. Det er fortsatt mulig å kjøpe billetter til festdagen i storslåtte Jordal Amfi.

Pandemien satte en stopper for planene om NM-finale i romjula 2021. Derfor ble de fire finalene - to junior og to senior - utsatt til lørdag 14. mai 2022, med Jordal Amfi som arena. Nå nærmer vi oss med stormskritt.

- Jordal Amfi er en perle som alle fans av håndball og idrett bør unne seg å oppleve. Anlegget er som skapt for publikumsfest, fastslår arrangementssjef i Norges Håndballforbund, Kia Haftorn Otnes.

Finaledagen starter tidlig med juniorfinaler rett etter frokosten, og er ferdig tidsnok til at du kan nyte kvelden i Oslo sentrum. Slik er programmet:

Junior (Jenter 20), kl. 09.30: Tertnes - Aker Topphåndball 

Junior (Gutter 20), kl. 11.30: Charlottenlund - Melhus

Senior (kvinner), kl. 14.15: Molde Elite - Vipers Kristiansand

Senior (menn), kl. 16.45: ØIF Arendal Elite - Elverum

- Vi har samarbeidet med de åtte lagene, med mål om å skape en uforglemmelig dag for både spillere, ledere, dommere og publikum. Nå gleder vi oss stort til det braker løs. Det er lenge siden vi hadde mulighet til å arrangere NM-finaler med full kapasitet, sier Otnes, som påpeker at det fortsatt er mulig å sikre seg billetter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

2021-publikum-i-jordal-amfi-foto-berit-roald-NTB.jpg

STEMNING: Bildet ble tatt under VM i bryting i Jordal Amfi i fjor. Foto: Berit Roald / NTB

Dette er første gang Norges Håndballforbund legger kamper til nye Jordal Amfi, som ble åpnet høsten 2020. I 2021 ble anlegget nominert til den høythengende arkitekturprisen UNESCO Prix Versailles, i kategorien Arkitektur for idrett.

Arrangementssjef Otnes er derfor sterk i troen på at de som tar turen lørdag 14. mai vil få merke at den flotte arenaen er bygd for publikumsfest. Her er noen av Jordal Amfis fremste kjennetegn:

 • Beliggenheten
  Jordal Amfi ligger i hjertet av Oslo, med lett adkomst for både buss- og t-bane-passasjerer. Nærmiljøet kan brukes til å starte festen før kampene, og der kan også seieren feires når pokalen er delt ut.
 • Byggkonstruksjonen
  Arenaen, og spesielt takkonstruksjonen, er bygget slik at musikken, lyset og atmosfæren gir en optimal atmosfære for idrettsarrangementer.
 • Lyden
  Akustikken i anlegget er veldig bra, og lydanlegget likeså. Jubel og heiarop kan høres godt fra hvert eneste sete, og ikke minst fra banen, hvor spillerne kjenner løftet fra tilskuerne.
 • Teknikken
  Hallen er full av LED-skjermer som holder ypperste kvalitet, og midt over spilleflaten henger en av Norges største kuber. Lysanlegget i Jordal er spesialdesignet for å gi maksimal lysstyrke vertikalt ned på banen.
 • Tribuneutformingen
  Tribunen er kurvet på en måte som sikrer god sikt uansett om man sitter på langside, i svingen eller på kortsiden.

Kjøp billetter til NM Junior her
Kjøp billetter til NM Senior her

Juniorfinalene vises på TV 2 Sport 2, mens seniorfinalene sendes på TV 2. Alle oppgjørene strømmes også på TV 2 Play.