Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Volda vant 1. divisjon og rykker opp til REMA 1000-ligaen
Volda er klare for det høyeste nivået for aller første gang.
Foto: Volda Håndball

Volda og Sandnes rykker opp til REMA 1000-ligaen

Onsdag ble det klar at Sandnes kommer tilbake, mens Volda ble historiske med sitt opprykk.

Jentene fra Volda har ligget i toppen av 1. divisjon i flere sesonger, og denne gange lyktes de i å rykke opp i REMA 1000-ligaen etter 36-22-seier over Levanger.  Laget har gått uten tap gjennom hele sesongen og var soleklar vinner av 1. divisjon for kvinner.

Dette er en historisk hendelse i klubben og for hele Sunnmøre.

- Dette har vært en lang reise fra vi startet tanken om å satse mot toppen, og da satset vi på unge spillere. Vi har hatt samme trener i seks år, Halldór Stefán Haraldsson, han har vært viktig for at vi har oppnådd dette. Han har bygget klubben opp gradvis og fått med spillere fra andre lokale klubber, forteller styreleder i Volda, Norodd Dyrhovden.

Den siste serierunden i 1. divisjon for kvinner spilles søndag 10. april. Da får Volda besøk av Charlottenlund.

- Søndag blir det fest i Volda på vår egen hjemmbane. Vi håper publkum utstetter påsken og kommer i hallen og feirer sammen med oss, oppfordrer styrelederen.

Gjerpen, Haslum og Levanger er klare for kvalifiseringsspill. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slik feiret gutta fra Sandnes opprykket til REMA 1000-ligaen.

Slik feiret gutta fra Sandnes opprykket til REMA 1000-ligaen, Foto: Nanco Hoogstad.

Sandnes sikret opprykket etter seier 28-27 over Viking som vil ta andre plass i 1. divisjon for menn i år og dermed får muligheten til opprykk gjennom kvalifiseringsspill. Sandnes har spilt i REMA 1000-ligaen tidligere, det ble med en sesong i 2017-18.

Det var spenning foran møtet med Viking som vant det første oppgjøret mellom de to med 31-30. Men denne gangen var det Sandnes som sikret ettmålsseier og dermed opprykk. 

- Det ble to jevne kamper mot Viking, og det var som ventet et spennende lokaloppgjør onsdag kveld også. Viking var gode, men vi var enda bedre. Og det var midt i blinken for oss med fulle tribuner. Så det ble en liten feiring sammen med våre samarbeidspartnere før ferden går til Oslo for siste kamp lørdag. Vi har et ungt lag med stort samhold og lagfølelse som det står stor respekt av. Målet vårt var å kjempe om opprykket, og nå har vi klart det, sier en svært fornøyd Petter Sværen i Sandnes håndballklubb.

i 1. divisjon for menn er siste spillerunde lørdag 9. april. Da skal Sandnes til Oslo og møte OSI. Viking Håndball (Stavanger), Viking TIF (Bergen) og Follo er klare for kvalifiseringsspill.

Les mer om 1. divisjon.