Ana Debelic ble kampens toppscorer med sine åtte mål. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Vipers på god vei mot Final4

Vipers viste hvilken bredde de har i laget da de møtte Krim i dagens kvartfinale, og vant kampen 32-25.

Vipers endte på andreplass i gruppespillet bak Györ, og i dag var det klart for den første av to kvartfinaler i Champions League. På andre halvdel av banen ventet Krim Mercator Ljubljana. Vipers Kristiansand vant begge kampene mot det slovenske laget i gruppespillet, men i dag stod en billett til Final4 på spill, og det var ventet en tøff kamp mellom de to lagene.

Krims Ana Gros startet ballet, og satte kampens første mål. Det var høyt tempo fra start, og lagene fulgte hverandre tett de første spilleminuttene. Vipers kom til gode sjanser, men slurvet noe i avslutningene sine. Krim stod godt i forsvar, og det ble et par bom på jentene fra Kristiansand. Etter ti minutter spilt stod stillingen 5-5.

Vipers satte inn et ekstra støt, og gikk fort opp i en tomålsledelse. Ragnhild Valle Dahl kom inn og gjorde en god figur, og satte inn Vipers’ niende scoring etter 17 minutter. Da stod stillingen 6-9. Vipers løste det godt i forsvar, noe som bidro til at Katrine Lunde fikk flere fine redninger. Med redningene, samt et par tekniske feil fra hjemmelaget, kom også kontringene, og Vipers økte sakte, men sikkert ledelsen. 23 minutter var spilt, og Isabelle Gulldén satte inn 12-7 til Vipers på straffe. Til tross for at de var noe uheldige med et par stolpeskudd, gikk Vipers til pause med 10-14 på stillingstavla.

Nora Mørk satte andreomgangens første mål, samtidig som Lunde reddet straffe på andre siden av banehalvdelen. Vipers fikk altså en god start på omgangen. Krim slet med å løse det fremover, og med enda en redning fra Lunde, kan Sunniva Næs Andersen kontre. Vipers økte ledelsen, og stillingen var nå 16-10. Vipers løp gode returløp, og gjorde det dermed vanskelig for hjemmelaget å utnytte ankomsten. Krim var også noe unøyaktige og hadde flere tekniske feil. Etter ti minutter var stillingen 12-19 til Vipers.

Krim gjorde en bedre periode, og reduserte stadig. De utnyttet de gode kvalitetene de har, og fikk blant annet flere gjennombrudd på utside toer. 15 minutter ut i omgangen hadde de klart å redusere til 17-22, men Vipers virket fortsatt å ha god kontroll på kampen.

Vipers avsluttet kampen med en meget sterk periode med mye godt spill, og de fikk vist hvilken bredde de har i laget. De scorte på mange forskjellige måter fra ulike posisjoner, noe som gjorde det vanskelig for Krim å stoppe dem. Vipers hadde også et stødig forsvar og en god Katrine Lunde i mål, og lot ikke hjemmelaget ta innpå. Vipers vant til slutt kampen 25-32.

De regjerende mesterne har sikret seg et godt utgangspunkt for returoppgjøret. Lørdag 7. mai kl. 18.00 møter de Krim på hjemmebane, der sammenlagtvinneren går videre til semifinale i Champions League. Kampen kan du se på V4/Viaplay.