LM04 Samling i Spania
Nærbøs Torger Edland var sentral i kampen mot Polen, og scorte 5 mål.

Uavgjort for U-gutta i siste kamp

U-gutta (LM04) spilte bra mot Polen, men måtte til slutt nøye seg med uavgjort 27-27 etter en jevn kamp.

U-gutta (LM04) spiller turnering i Portugal, hvor de møter Portugal, Nederland og Polen. Etter seier mot Portugal torsdag og seier mot Nederland fredag, var det Polen som stod på motsatt banehalvdel lørdag morgen.

Det var de norske gutta som kom best i gang i Portugal, og ledet 2-0 etter to minutter. Polen ville ikke være dårligere, og reduserte like etter til 2-2. Lagene fortsatte å følge hverandre tett, og etter ti minutter hadde Polen gått opp i ledelsen for første gang i kampen på stillingen 6-5. Torger Edland var en viktig bidragsyter for Norge i starten av kampen, og leverte flere viktige assister og mål. Etter halvspilt omgang var lagene like langt på stillingen 7-7.

De neste minuttene utspilte seg likt, Polen scoret og lå ett mål foran før Norge gang på gang utlignet. Etter 23 minutter var Norge igjen oppe i ledelsen for første gang siden starten av kampen, og det var Polen som nå måtte søke utligningene. Polen utlignet like før slutt, men i siste sekund klarte Norge å sette ballen i mål for siste gang før pause. Lagene gikk dermed i garderoben på stillingen 16-15 i Norges favør.

Lars Eirik Larsen LM04

Lars Larsen og U-gutta spilte en god kamp mot Polen. Foto: Svein André Svendsen

I andre omgang var det Polen som kom best i gang, og utlignet raskt etter avkast. Det varte dog ikke lenge, da Norge gikk opp i en 18-16 ledelse kort tid etter. Starten av andre omgang innehold mange tøffe dueller og mye temperatur. Etter 40 spilte minutter var lagene igjen like langt på stillingen 19-19, og det lå an til en spennende siste del av kampen.

Polens målvakt stod godt i andre omgang, og gjorde det vanskelig for Norge å dra skikkelig fra. Ni minutter før slutt gikk de hvitkledde fra Norge opp i en tremåls-ledelse. Stillingen var dermed 25-22, og Polen så seg nødt til å ta en time-out. Fem minutter før slutt reduserte Polen til 25-26. Norge gikk opp i en tomåls-ledelse igjen to minutter før slutt, men Polen klarte å redusere og fikk straffe ti sekunder før slutt. Polen satt straffen og kampen endte dermed uavgjort på stillingen 27-27.