LK02 mot Romania i EM i Slovenia.
Det ble tøft for de norske juniorjentene (LK02) mot Ungarn. Her fra en tidligere kamp.

Tap for juniorjentene i Ungarn

Det endte med tap 22-30 for de norske juniorjentene (LK02) i det første oppgjøret mot Ungarn.

Denne helgen er juniorjentene på samling i Balatonboglár i Ungarn, hvor de skal møte Ungarn til to kamper. Torsdagens kamp var den første mot de ungarske jentene.

Det var det ungarske hjemmelaget som åpnet med kampens første mål, men to minutter ut i omgangen hadde juniorjentene utlignet. Det ble jevnt i førsteomgangens første minutter, men etter åtte minutter kom de norske jentene for første gang foran med 4-3.

Bare noen minutter senere utlignet det sterke, ungarske laget, og økte deretter til en tomålsledelse. Halvveis ut i omgangen ledet Ungarn 7-5 over Norge.

Rommet på to mål opp til Ungarn ble stående frem til det var fem minutter igjen av omgangen, da økte de ledelsen. Med bare et par minutter igjen satte Ungarn inn nok et mål og økte ledelsen til 12-8.

Hjemmelaget ble vanskelige å stoppe i forsvar, og de kom enda et mål foran juniorjentene før den første omgangen var slutt. Det stod 14-9 til pause.

Etter pausen gikk det ikke helt veien for juniorjentene, som fikk sine sjanser på mål stoppet av den ungarske målvakten. På andre banehalvdel fikk Ungarn ballen i mål og like etter fem minutter hadde de økt ledelsen fra fem til åtte mål og det stod 20-12.

Omtrent halvveis i omgangen ledet hjemmelaget med ni mål, men med ti minutter igjen av kampen hadde de norske juniorjentene spist opp tre mål av ledelsen.

Bare minutter senere tok juniorjentene igjen nok et mål og lå bak 19-24, men Ungarn fikk tre kjappe scoringer og kom igjen foran med åtte mål. Fem minutter før kampslutt sto det 27-19 på stillingstavlen i Balatonboglár.

Åtte mål bak er også slik kampen endte for juniorjentene. De kjempet for å komme seg gjennom det ungarske forsvaret på slutten, men det var ikke nok til å minske rommet opp til hjemmelaget. Kampen endte med tap 22-30.

Juniorjentenes trener, Bente Lunke Norum, forteller til handball.no etter kampen at det ble litt for mange feil på starten og slutten gjorde at de ikke klarte å henge med et godt ungarsk lag.

– Fikk testet ut en del av det vi har jobbet med tidligere i uken og ulike sammensetninger på banen og vi ser mange positive tendenser vi skal bygge videre på, forteller Norum.

Treneren trekker også frem Kaja Røhne, som stod solid i forsvar og var sikker i sine avslutninger. Hun ble også lagets toppscorer med fem mål.

De norske juniorjentene får en ny sjanse mot Ungarn fredag 22. april klokken 17:00.

Ungarn - Norge 30-22 (14-9)
Balatonboglár, Ungarn
Norges lag og målscorere: Jenny Sundt Utne (Fredrikstad BK), June Cecilie Krogh (Follo HK), Kaja Røhne (Stabæk) 5, Silje Alvestad (Follo HK) 4, Henriette Espetvedt Eggen (Fyllingen) 4, Karoline Müller Lislien (Flint Tønsberg) 2, Martine Kårigstad Andersen (Follo HK) 2, Celina Vatne (Flint Tønsberg) 2, Anna Lunke Norum (Randesund IL) 1, Kaja Løken (Bækkelaget SK) 1, Maja Furu Sæteren (Larvik Turn & IF) 1, Johanna Fossum (Sola), Tora Tande-Elton (Ullern IF), Susanne Liberg Amundsen (Storhamar IL), Mari Nilsen Solberg (Follo HK), Charlotte Koffeld Iversen (Flint Tønsberg), Johanne Halseth Nypan (Byåsen), Lina Waage Mossestad (Fyllingen),
Ungarns toppscorer: Laura Klaudia Kürthi og Petra Koronczai - 5.
Utvisninger: Norge 2x2 minutter, Ungarn 1x2 minutter