Johannes Gurrich
Johannes Gurrich spilte en god kamp og scoret 5 mål mot Frankrike.

Tap for Juniorgutta i Frankrike

Til tross for en god start fra Juniorgutta, klarte de aldri å ta igjen Frankrike som til slutt vant 36-30.

Juniorgutta (LM02) er i Serris i Frankrike for å spille turnering i påskehelgen. Turneringen er en firenasjoners-turnering med Norge, Frankrike, Danmark og Egypt. Dagens kamp mot Frankrike avgjør hvem som blir Norges neste mostander i turneringen.

Det var Norge som kom best i gang i Frankrike og fikk æren av å sette første ball i mål. Det var dog jevnt de første minuttene, og etter fem minutter spilt var stillingen 3-2. Norge hadde initiativet i starten av kampen, og ledet 5-3 ti minutter inn i kampen. Begge lag spilte tøff håndball, og kampen var preget av flere utvisninger og straffer.

Lagene spilte utrolig jevnt, men etter 16 minutter utlignet franskmennene for første gang i kampen til 9-9. Minuttet etter gikk hjemmelaget opp i ledelsen for første gang, etter at den franske målvakten vartet opp med flere gode redninger. De ti siste minuttene av første omgang var det Frankrike som hadde overtaket, og det ble scoret mange mål begge veier. Hjemmelaget gikk til pause med en 20-15 ledelse, etter en fartsfylt andre halvdel av første omgang.

Timeout

Juniorgutta kjempet tappert, men det holdt ikke til seier mot Frankrike. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Nisse Nilsson

Franskmennene fortsatte trøkket de avsluttet første omgang med, og scoret to mål på rappen før Norge scoret sitt første. Norge kjempet hardt og spilte gode angrep, men Frankrike beholdt femmåls-ledelsen. Etter 40 minutter spilt hadde begge lag scoret fem mål hver, og stillingen var dermed 25-20. Norge klarte ikke å redusere ledelsen de første 15 minuttene av andre omgang, til tross for at Frankrike pådro seg flere tominuttere.

Ti minutter før slutt var stillingen 30-25 i de franske guttenes favør. Det norske laget spilte god angrepshåndball, men klarte aldri å hente inn femmåls-ledelsen Frankrike hadde hatt hele andre omgang. Juniorgutta måtte til slutt se seg slått 36-30, og skal dermed møte Danmark lørdag 16.06.