Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Pressetreff
Emilie Hegh Arntzen.
Foto: Trond R. Teigen

Stas å være kaptein på laget

I kampene mot Nord-Makedonia er Emilie Hegh Arntzen kaptein for Håndballjentene.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når profilene ikke er med, må nye krefter trå til. Det har ført Emilie Hegh Arntzen til kapteinsrollen for laget i kampene mot Nord-Makedonia. Med sine 133 landskamper i bagasjen, har hun lang og god erfaring, men det var likevel noe nytt for henne.

- Det var stort for meg å få lede denne gjengen i en landskamp, men det var mer å tenke på enn jeg trodde. Alt i alt synes jeg det gikk bra i torsdagens kamp, sier hun.

I den siste kampen i EHF EURO Cup mot Nord-Makedonia skal det finpusses fra forrige kamp.

- Vi skal ta med oss det gode forsvarsspillet vårt og fortsette å bygge på det. Så skal vi forsøke å ta litt mer vare på ballen i angrep. Det ble mye tid i forsvar sist, dermed ble vi litt vel ivrige fremover og fikk noen tekniske feil. Det skal vi rette på til søndagens kamp på hjemmebane, fastslår hun.

- Gøy å debutere

En av de nye på laget er Storhamar-spiller Ane Cecilie Høgseth som er linjespiller.

20210603 Ane Høgseth LKR Foto Svein André Svendsen 640x360web.JPG
Foto: Svein André Svendsen

Foto: Svein Andre Svendsen

- Det var kjempegøy å debutere. Jeg var ganske spent på forhånd, men da oppvarmingen startet og kampen var i gang, var det bare kjempegøy. Så var det ekstra moro å få score to mål. Da slapp jeg skuldrene ned, forteller hun og gleder seg til sin første kamp i Norge.

Tilbake på hjemmebanen

Helene Gigstad Fauske er ekte bærumsjente som tidligere har spilt i Nadderud Arena for Stabæk. Hun dro videre til dansk håndball, men har nå tatt steget til den franske klubben Brest Bretagne. Det er et helt nytt liv for henne.

Helene Gigstad Fauske
- Det er mye nytt med ny klubb og utfordringer som har gitt meg en litt annen hverdag, men det er kjempegøy, sier hun.
Foto: Kirsten Birkeland

Den største forskjellen på å spille i Norden og Frankrike er kulturen og språket.

- De har sine ritualer og de skal følges. Men det er moro å oppleve hvordan de lever med andre verdier enn jeg er vant til, og fransk er en utfordring. For min del må jeg tenke før jeg snakker på litt dårlig fransk, men jeg forstår stadig mer av språket.

Også på håndballbanen er hverdagene litt annerledes – det gjelder blant annet spillestilen.

- De har mange eksplosive spillere som først ser etter sine egne muligheter. Derfor går ballen litt tregere, men vi må være skarpe i forsvar for å ta duellene når de kommer i stor fart, forklarer hun.

Helene stortrives når hun nå er tilbake på landslaget etter noen års pause.

- Det er kjempegøy å være tilbake på landslaget og stort å få spille med flagget på brystet. Det er jo mange nye spillere med nå, men rutinene er de samme. Og ekstra moro blir det på min tidligere hjemmebane for Nadderud Arena er ekstra spesiell for meg. Jeg har mange positive minner fra garderoben der, og det er veldig hyggelig å ha venner og familie på tribunen.

Kampen ser på du TV 2/Play fra kl 15.45 søndag.

Les mer om Håndballjentene