Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Leif-Gautestad,-Bård-Tonning
Leif Gautestad (t.h.) og Bård Tonning leder Runar Sandefjord
Foto: Ravnfoto

Rambo-effekten løftet Runar til jubelsesong

Runar tippet seg selv på sjetteplass. Nå kjemper laget om bronse. Mye takket være Christoffer Rambo.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christoffer Rambo (32) ble en snakkis da han som 19-åring ble hentet inn på landslaget av daværende trener Robert Hedin. Nå er det i Runar Sandefjord man snakker om den hjemvendte sønnen, som kom tilbake til moderklubben før denne sesongen. Det etter proffspill i Valladolid, Dunkerque og Minden. Og ekstra pent snakker trener Leif Gautestad om den venstrehendte bakspilleren som er toppscorer i REMA 1000-ligaen.

- Rambo har betydd mye og har vært utrolig viktig på mange områder. Ikke bare er han en meget god spiller, men også mediamessig og markedsmessig har han hatt stor betydning. Rambo har skapt interesse rundt oss, og han har gitt oss muligheten til å signere andre spillere som har tro på Runar-prosjektet.

- Prosjektet kan i første omgang gi seriebronse søndag. Er det viktig?

- Ja, men ikke avgjørende for om vi anser som sesongen som bra eller ikke, men det begynner å bli mange år siden Runar tok en seriemedalje. Da vi beseiret Sandefjord søndag, sikret vi oss trolig også E-cup neste sesong. Det er viktig for oss å komme ut i Europa igjen.

- Du sier "trolig" E-cup?

- Hvis Nærbø vinner sluttspillet, så er vi ikke sikre på E-cup. Men uten å si noe galt om Nærbø - de har et godt og spennende lag - så tror jeg ikke de vinner sluttspillet.

- Tilbake til Rambo, skal dere hjelpe ham til å bli toppscorer i serien?

- Det gjør vi gjerne, men hvis det står mellom seriebronse og Rambos toppscorertittel, så velger vi bronsen. Det gjør Rambo også. Jeg tror ikke toppscorertittelen er så viktig for ham, sier Gautestad.

Før siste serierunde har Rambo og Kolstads Gabriel Setterblom begge 157 scoringer, mens DHKs Herman Vildalen, som har to kamper igjen, lurer i sivet med 156. Den "vanlige" toppscoreren, Emil Midtbø Sundal, har spilt bare 19 kamper og har derfor "bare" 135 mål denne sesongen.

- Elverum og Kolstad peker seg ut som Norges topplag i fremtiden. Hva skal Runar gjøre for å henge med?

- Vi får ikke fremgang uten at økonomien er på plass. Men to-tre millioner er blitt til 10-11 millioner, og når det blir 10-15 og 20 millioner, begynner vi i alle fall å nærme oss ØIF Arendal. Kort sagt kan vi si at med satsingen til Elverum og Kolstad får vi mer å strekke oss etter, og ligaen blir mer attraktiv. Vi andre kan få samarbeidspartnere som ønsker å heve beløpene for at vi skal profesjonalisere oss enda mer, sier "Gaute'n", som gjerne skryter av flere enn Rambo.

- Sander Rogne Myklebust kom som nummer to på linja fra Bækkelaget. Han har hatt en fantastisk fin sesong. I tillegg har André Tuzov fra Sandefjord levert. Til jul fikk vi også muligheten til å signere Martin Lindell (fra franske Limoges), og det var en utrolig verdifull signering. I tillegg har målvakt Joachim Søholm Christensen vært god, sier Gautestad, som sammen med Bård Tonning, også har klarert med Runar for neste sesong.

- Jeg har med meg en av de mest håndballkyndige personene i Norge. Sammen har vi den kompetansen som skal til for å løfte Runar.

- Nabo og erkerival Sandefjord er kanskje ikke lei seg for at kampen deres mot Haslum søndag er avgjørende for bronsen?

- Sikkert ikke, men samtidig har Sandefjord selv muligheten til å berge kvalifiseringsplassen, med seier over Halden, avslutter Leif Gautestad.

Følgende kamper lørdag er avgjørende for bronse, kvalik og nedrykk:
Drammen-Fjellhammer (onsdag)
Sandefjord-Halden
Haslum-Runar
Kristiansand-Arendal
Tønsberg-Fjellhammer
Kolstad-Bækkelaget

(Elverum tar gull og Drammen sølv, mens Nøtterøy og Bergen er klare for nedrykk.)

Les mer om REMA 1000-ligaen

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.