Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jubel
Nærbø til finalen i European Cup
Foto: Nærbø

Nærbø til finalen i European Cup

Et eventyr for Nærbø som slo Drammen på straffer i sin første deltakelse i turneringen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det eneste som var sikkert før denne kampen var at finalen i slutten av mai ville bli spilt med et lag som kler seg i blå og hvite drakter – spørsmålet var bare hvilket!

En semifinale i Europacupen i Nye Loen Flerbrukshall. Tribunene var fulle, og det var lysshow og pyro minuttene før kampen startet. Den første av de to helnorske semifinale mellom Drammen og Nærbø endte med en tremålsseier, 30-27 til DHK.

Nærbø slet med Viktor Norberg i forrige oppgjør hvor Drammen vant med 3. Nærbø måtte dermed vinne med 4 i denne siste semifinalen for å gå videre. Og en tremålsseier til Rogalendingene ville gi straffekonkurranse.

DHK var sett på som favoritt av mange før semifinalene mot Nærbø, og har hatt godt tak på de i eliteserien. Men cup er cup og de lever sitt eget liv. Dette er også første gang Nærbø deltar i Europacupen, og det var et stappfullt Nye Loen som tok imot lagene med jubel og god stemning. Den blåe veggen, men innslag av rødt, holdt det gående gjennom hele kampen.

Drammen ble det første norske laget til å vinne turneringen i 1996, og var nok svært lite lysten på å gi fra seg fordelen og muligheten til å spille en ny finale.

Både svenske Alingsås og Nærbø tapte sine første semifinaler på bortebane, og hadde skumle planer om å ta igjen ledelsen på kjent grunn. Alingsås HK spiller semifinalene sine mot CS Minaur Baia Mare, og tapte forrige oppgjør 34-28.

Baia Mare vant IHF Cup i 1985 og 1988, mens Drammen vant som tidligere nevnt det som da var kalt Challange Cup i 1996. Svenske Alingsås har spilt flere sesonger i Europa uten å smake suksess, og finner seg noe mellom de to førstnevnte og Nærbø.

Baia Mare spilte sin tøffe bortekamp lørdag, og tapte der 31-28, som dessverre for svenskene ikke var stor nok seier for å ta seg til finalen. Baia Mare vant dermed 62-59 over to kamper.

Fem minutter før dommeren blåste i fløyten var lagene like langt på 25-25, men Alingsås gjorde alt de kunne for å ta seieren, men dessverre startet innspurten for sent.

I den helnorske semifinalen fikk Nærbø den ledelsen de trenge på 4 mål, og scoret hele 19 mål i første omgang, mot Drammens 15.

Det ble en voldsom berg og dalbane de siste minuttene, hvor det så ut som Nærbø skulle ta seieren. Til slutt endte det 30-27 etter fulltid. Akkurat det samme resultatet som det endte med i Drammenshallen. Og dermed ble det klart for straffekonkurranse i Nye Loen.

Nærbø stakk av med seieren der foran den blå veggen, til stor jubel fra hjemmefansen! Et stort øyeblikk for klubben fra Rogaland som dermed er i sin første finale i sin første deltakelse i European Cup! Vegard Bakken Øien reddet sin siste straffe og dermed ble det fest i Nye Loen Flerbrukshall. Ole Nærland ble kåret til banens beste!

Finalen spilles i likhet med semifinalen over to kamper, som går 21. og 28. mai.

EHF European Cup Menn – 2. semifinale

NærbøDrammen 30-27 (19-15)

Tilskuere: 1640
Nye Loen Flerbrukshall

Nærbøs toppscorer: Ole Nærland, 6.                                         

Drammens toppscorer: Sindre Andre Aho, 5.

Utvisninger: Nærbø: 4x2 min – Drammen: 3x2 min 

Se full kamprapport her.