Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jubel i Kolstad
Bronsemedaljen i REMA 1000-ligaen for menn er ikke plassert. Blir det Kolstad eller Runar Sandefjord som kan juble?
Foto: Robert Magnussen

Innspurten i REMA 1000-ligaen til helgen

Seriespillet går mot slutten og de siste avklaringene i ligaen kommer lørdag og søndag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I REMA 1000-ligaen for kvinner er medaljefordelingen allerede klar før siste serierunde skal spilles. Vipers har tatt gullet uten tap denne sesongen, Storhamar fikk sølv og Sola har spilt seg til bronse i årets liga. Disse går inn i sluttspillet sammen med Molde, Fana og Romerike Ravens.

I den andre enden av tabellen er det klart hvilke lag som rykker ned i 1. divisjon, de er: Flint Tønsberg, Oppsal og Follo HK Damer.

Det som ikke er klart før siste kamp er spilt søndag 10. april, er hvilke lag som må ut i kvalifisering for å beholde plassen. Det vil si: Tertnes kan nok forberede seg på det allerede, mens Byåsen, Larvik, Aker Topphåndball og Fredrikstad er klubbene som kan risikere å slå følge med Tertnes om de ikke klarer å berge sluttspillplassen. Fra 1. divisjon er de klart at Gjerpen, Haslum og Levanger er klare for kvalifiseringsspill.  

I herrenes liga har Elverum vært suverene og har ikke avgitt poeng. Dermed har de sikret seg gullet, mens Drammen har feiret sine sølvmedaljer. Bronsekampen avgjøres i siste serierunde lørdag 9. april, foreløpig har Runar Sandefjord et poeng mer enn Kolstad. Disse fire laget er klare for sluttspill sammen med Nærbø og ØIF Arendal.

Det har lenge vært klart at Bergen og Tønsberg Nøtterøy spiller i 1. divisjon neste sesong, det tredje nedrykkslaget blir enten Haslum eller Sandefjord. Det laget som ikke rykker ned må spille kvalifisering sammen med Fjellhammer, mens Bækkelaget, Halden og Kristiansand er det tredje laget som kan risikere å spille for å unngå nedrykk og for å fortsette med sluttspill. De vil møte Viking Håndball (Stavanger), Viking TIF (Bergen) og Follo som er klare for å spille kvalifisering.

Alle kampene sendes på direktesport.no foruten Elverum - Drammen som sendes på TV 2 Sport 1/Play.

Les mer om REMA 1000-ligaen.