Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lagbilde LM06 foran målet
Guttelandslaget imponerte i sin aller første landslagskamp.
Foto: Norges Håndballforbund

Guttelandslaget seiret i debuten

Guttelandslaget tok seieren mot Frankrike etter en forrykende førsteomgang.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Guttelandslaget er samlet i Frankrike fra 13. til 17. april. Det ferske landslaget skal i løpet av samlingen spille sine aller første kamper i to oppgjør mot Frankrike. Det første oppgjøret endte med femmålsseier etter en strålende førsteomgang der de satte 19 baller mellom stengene.   

Trener Kristoffer Froestad oppsummerte kampen slik:

- Vi spilte en forrykende førsteomgang offensivt der vi scoret 19 mål. Frankrike spilte offensivt i forsvar, men vi hadde god struktur i fremoverspillet og kom oss til mange gode sjanser. Vi scoret mål fra alle posisjoner og det fungerte godt både individuelt og kollektivt offensivt. I andreomgangen la Frankrike om forsvarsspillet og vi kom ikke like enkelt til i angrep, men vi jobbet godt i hvert angrep og klarte å dra seieren i land. Vi slet litt mer bakover og hadde ikke helt kontroll på Frankrikes ankomstspill og de individuelle prestasjonene, det gjorde at vi slapp inn en del mål. Vi hadde en veldig god målvaktsprestasjon i dag. Oskar Hallerud Lindell stod kjempegodt i mål og hadde mange viktige redninger.

Alt i alt var Froestad godt fornøyd med guttenes første landslagskamp. De vant over et godt fransk lag som har vunnet over store nasjoner tidligere og viste godt samspill til tross for at det var første kampen de spilte sammen.

- Det var imponerende å se at gutta var lekende og turte å prøve seg. De var flinke til å hjelpe hverandre og de vartet opp med to/tre flyvere i kampen i dag, som var veldig gøy å se.

Neste kamp mot Frankrike spilles lørdag 16.04 kl. 19.00.

KAMPFAKTA

LM06

Frankrike – Norge 29-34 (15-19)

Belfort, Frankrike

Norges lag og målscorere: Oskar Hallerud Lindell, Amund Haugejorden Rist 3, Kristoffer Myren Romslo, Alex Molander 3, Trym Rongved Skui 3, Theodor Robertsen Østland 2, Jonas Ege, Gaston René Jean-Marie Denichou, Tobias Mehren Søberg 1, Herman Karelius Ringså Solberg 3, August Lind Oma 6 , Colin Tønnesen 6, Casper Sundsbak-Gullaksen 1, Fater Assef Chalhoub 6,  Kristian Kibsgård  

Utvisninger: Frankrike 4x2 minutter, Norge 3x2 minutter

Les mer om Guttelandslaget LM06 her.