Marie Skurtveit Davidsen i mål for Håndballjentene under EHF EURO Cup
Marie Skurtveit Davidsen stod godt bak det norske forsvaret og stoppet flere av Nord-Makedonias sjanser på mål.

Fortsatt ubeseiret i EHF EURO Cup

En god blanding av debutanter, nyere spillere og erfarne spillere sørget for seier 24-18 over Nord-Makedonia.

Denne helgen spiller de norske Håndballjentene sine siste kamper i EHF EURO Cup. Norge ligger øverst på tabellen i turneringen, og det er ingen av lagene som kan ta dem igjen, men det står to kamper igjen.

I disse kampene møter Håndballjentene Nord-Makedonia i begge oppgjørene. Landslagssjef Thorir Hergeirsson har gitt mange av de etablerte spillerne fri, og har tatt med seg seks debutanter og flere nye spillere til de to kampene mot Nord-Makedonia.

Torsdag kveld var det klart for det første oppgjøret som ble spilt i Skopje i Nord-Makedonia.

Norge åpnet kampen og kom seg raskt opp i en 2-0 ledelse, før Nord-Makedonia fikk sitt første mål. Håndballjentene holdt på ledelsen og kom også foran med tre mål.

Etter halvspilt førsteomgang kom flere nye og debutanter inn på banen. Da lå Norge foran 9-6. De norske Håndballjentene stengte godt i forsvar, og lot ikke det nord-makedonske laget komme til mange sjanser, i tillegg stod Marie Skurtveit Davidsen godt bak og stoppet flere av sjansene på det norske målet i det som er hennes andre kamp på landslaget.

Norge beholdt tremålsledelsen i store deler av omgangen, men hjemmelaget nærmet seg Håndballjentene mot slutten. Bare minutter før pause fikk Nord-Makedonia straffe, men Davidsen stoppet både straffen og returen. Nord-Makedonia kom seg ett mål nærmere, og det stod 12-14 til pause i Skopje.

Andreomgangen startet med flere feil og bom fra begge lag. Det gikk tre minutter før den første scoringen kom, og den kom fra Nord-Makedonia. Det satt ikke helt for det norske laget, som rotet bort enda en sjanse, som ga Nord-Makedonia muligheten til å utligne. Hjemmelaget fikk straffe, og satte den i mål, som utlignet til 14-14.

Målvakten til Nord-Makedonia fortsatte å øke redningsprosenten sin, og det gikk hele åtte minutter i andre omgang uten mål fra de norske Håndballjentene. Helene Gigstad Fauske kunne signere for fem mål i første omgang, og økte til totalt seks da hun satte inn Norges første scoring i andre omgang.

Helene Fauske og Håndballjentene i EHF EURO Cup
Helene Fauske storspilte mot Nord-Makedonia og ble Norges toppscorer med seks mål. Foto: Nikola Krstic / NTB

Like etter fikk debutanten Rikke Øyerham Larsen en stor luke på kanten og satte fint inn sitt andre mål i kampen, som sendte Norge foran med to mål igjen.

Utover i omgangen beholdt de norske Håndballjentene tomålsledelsen, men med ti minutter igjen hadde Norge økt til fire mål med scoring fra Malin Aune og en scoring på straffe fra Emilie Hegh Arntzen like etterpå.

Det løsnet veldig for Håndballjentene mot slutten av kampen. De ikke bare økte ledelsen, men doblet den på seks minutter og det stod 24-16 på stillingstavlen.

De siste minuttene kom Nord-Makedonia litt nærmere og hentet inn to mål av den norske ledelsen, men seieren var klar. De norske Håndballjentene vant 24-18 over hjemmelaget i Skopje.

Returkampen mot Nord-Makedonia spilles i Nadderud Arena søndag 24. april klokken 16:00.

Nord-Makedonia - Norge 18-24 (12-14)