Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Drammen HK
DHK fikk en viktig margin før en tøff bortekamp 1. mai.
Foto: Drammen HK

Fordel DHK etter første semifinale

Den første av de to helnorske semifinalene mellom Drammen og Nærbø endte 30-27 til DHK.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Semifinale i European Cup mellom to norske lag er ikke hverdagskost, og det viser at det gror godt i norsk håndball!

DHK var i manges øyne favoritter før første semifinale mot Nærbø. Drammen har vist seg å ha et godt tak på jærbuene, som ikke har klart å beseire de enda i eliteserien. Men europacupkamper lever sitt eget liv, og Nærbø har levert solide prestasjoner mot DHK tidligere, så det var knyttet stor spenning til lørdagens kamp. Gøran Sørheim ble kåret til banens beste i begge to serieoppgjørene mot Nærbø, og scoret henholdsvis åtte og seks mål.  

Nærbø spillerne fikk knapt tid til å komme seg hjem fra onsdagens kvartfinale mot Kolstad i Trondheim før de måtte gjøre seg klar for den første semifinalen i EHF European Cup. En semifinale som garanterer en norsk finalist.

Nærbø deltar for første gang i europacup, og en finale ville vært et aldri så lite eventyr. Drammen, som ble det første norske laget til å vinne turneringen i 1996, har nok svært lite lyst til å gi fra seg den plassen.  

DKH trener Kristian Kjelling poengterte på deres hjemmeside før kamp at Nærbø har utviklet seg og har vært flinke til å variere sitt forsvarsspill, men samtidig mener han at DHK har løst det etablerte angrepsspillet svært godt mot jærbuene. Uansett om de har spilt med 6:0, 5:1 eller 3:3 i forsvar.

- Det har ofte en sammenheng med at lag som selv varierer sitt forsvarsspill, slik vi gjerne gjør med våre egne offensive varianter, de får bedrive god angrepstrening mot dette på hver eneste treningsøkt, forteller DHK-treneren.

Treneren kunne se seg veldig godt fornøyd med den første kvartfinalen mot Halden, der DHK til slutt vant med 16 mål, 40-24. Etter kampen snakket han varmt om energien i laget og lovet at den skulle være på plass også mot Nærbø.

-Og kanskje med enda mer energi enn mot Halden. Det vil naturlig nok være mye spenning knyttet til det å spille en semifinale i europacupen. Selv om det er mot et annet norsk eliteserielag. Alle kjenner DHK sine europacupmeritter, og det å kunne være med på et nytt, slikt eventyr, gir noe ekstra, fortalte Kristian Kjelling til klubbens egne hjemmeside.

Det måtte settes inn flere tribuner i Drammenshallen for å få plass til alle som ville se denne kampen. Like før kampstart var det fortsatt kø utenfor stadion, så alt lå til rette for en folkefest i Drammenshallen.

DHK har hatt et godt tak på Nærbø og vant begge kampene i serien med solide sifre både hjemme og borte. 39-26 i Nye Loen og 37-31 hjemme i februar. Men Nærbø har en fantastisk hjemmearena, så her var det viktig for Drammen å få et godt resultat i første kamp.

Nærbø sto ovenfor en stor oppgave mot et DHK i kjempeform, som kun har tapt mot HC Dukla, Elverum og Runar på Drammenshallen denne sesongen. Publikum kunne forvente en fartsfylt kamp med mange mål, fra to lag som liker å løpe mye.

Og det ble mye bra fremover denne kampen. Fullt kjør hele tiden og godt angrepsspill med mye kontringer fra begge lag i første omgang. Begge lagene slet noe bakover i første omgang, og i pausen så det ut som det laget som ville klare å holde seg best bakover, kom til å stikke av med seieren.  

Viktor Norberg leverte en fantastisk prestasjon og endte på 9 mål for DHK. Nærbø spilte en god kamp, og jærbuene er bare 3 poeng bak, så ingenting er avgjort enda!

Den endelige avgjørelsen om finaleplass blir tatt søndag 1.mai i Nye Loen. Det eneste som er sikkert er at finalen i slutten av mai blir spilt med et lag med blå og hvite drakter – spørsmålet er bare hvilket!

Den andre semifinaleduellen står mellom Alingsås HK (SWE) og CS Minaur Baia Mare (ROM).

 

EHF European Cup Menn – 1. semifinale

Drammen – Nærbø 30-27 (17-16) 

Tilskuere: 1204

Drammenshallen
Drammens toppscorer: Viktor Petersen Norberg, 9

Nærbøs toppscorer: Rassin Haugseng, 6
Utvisninger: Drammen: 7x2 min – Nærbø: 3x2 min 

 

Se full kamprapport her.