Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201125_LKS_DEN-NOR_Norge-lineup_Foto-Bildbyrån_640x360px.jpg
Foto: Bildbyrån

Får landslagshonorar i hele svangerskapet

Håndballjentenes betingelser under graviditet blir betydelig forbedret i den nye spillerkontrakten.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frem til nå har spillere som omfattes av Håndballjentenes spillerkontrakter, fått landslagshonorar i de fire første månedene av svangerskap. Denne perioden utvides nå.

- Med bakgrunn i de erfaringer Norges Håndballforbund har gjort de seneste årene, har vi besluttet at de som blir gravide skal motta den faste godtgjørelsen under hele svangerskapsperioden, og ikke bare de første fire månedene, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud.

Endringen gjelder fra 1. januar 2022.

- Målet med endringen er å legge til rette for at spillerne kan få en lengst mulig karriere. Vi har mange eksempler på kvinnelige håndballspillere som har gjenopptatt sitt spill på aller høyeste nivå etter å ha vært gjennom fødsler, sier Langerud.

- Dette er en veldig positiv nyhet, sier Håndballjentenes landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Vi ser at jentenes spillerkarrierer blir lengre, og for våre fremste spillere er dette yrket deres. Da synes jeg det er fint at vi nå klarer å komme opp med en løsning som dekker hele svangerskapsperioden, sier Hergeirsson.

- Vi har sett flere ganger at de får barn og kommer tilbake på banen, til og med som enda bedre spillere. Håndball er en erfaringsidrett, og denne løsningen bidrar til å gjøre det enda lettere å planlegge for karrieren også etter svangerskap. For det trengs skikkelige betingelser og forutsigbarhet for profesjonelle utøvere, og da er vi glade for at dette steget tas, sier landslagssjefen.