Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190809 Borge Nygren 640x360.jpg
Andreas Daviknes Borge og Magnus Muri Nygren
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Borge og Nygren bestod EHF-graden

Dermed har Andreas Daviknes Borge og Magnus Muri Nygren fått status som EHF-dommere.

Dommerparet deltok på kurset EHF Referee Candidates Course i Drammen fra 31. mars til 3. april. Sammen med det norske paret deltok dommere fra Spania, Portugal, Estland, Italia og Romania. I tillegg til forelesninger av dommer- og trenerlektorer fra EHF, besto kurset av en fysisk test, en regeltest og en praktisk del i form av dømming.

- Underveis ble vi observert og vurdert av EHFs representanter, og søndag kveld fikk vi beskjeden om at vi hadde bestått kurset, forteller Magnus Muri Nygren.

EHF-graden er en milepæl for dommerparet, som dømmer sin sjette sesong sammen.

- Å få graden betyr mye for oss, og har vært et mål siden vi begynte å dømme sammen i 2016, sier Andreas Daviknes Borge.

De to er nå formelt godkjent for å dømme kamper i EHF-regi, og kan få sine første kamper med EHF-merket på brystet allerede i sommer.

- Vi håper å bli nominert til et aldersbestemt mesterskap i sommer. Deretter vil de første oppdragene etter alt å dømme komme i e-cup til høsten, forklarer Borge.

Før den tid venter flere oppgjør på hjemlig parkett.

- Nå er fokuset rettet mot spennende kamper i sesongavslutningen her hjemme, og vi ser fram mot både sluttspillkamper og kvalifisering i REMA 1000-ligaene, og en cupfinale, sier Nygren.

Mer om dommere