Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF Logo Isbjørn

Kristiansands anke tas ikke til følge

Appellkomiteen har avgjort at Kristiansand Topphåndballs anke etter Elverum-kampen ikke tas til følge.

Det var i etterkant av kampen mellom Elverum og Kristiansand Topphåndball i REMA 1000-ligaen 3. april, at det ble avdekket at Kristiansand hadde benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget. Årsaken var feil klubbtilhørighet.

Norges Håndballforbund (NHF) fattet et administrativt vedtak om at Kristiansand dømmes til tap i kampen. Dette vedtaket innebar at resultatet settes til 0-0, og at Kristiansand vil bli rangert sist på tabellen av de lag som måtte ende på samme poengsum som dem.

Kristiansand Topphåndball anket vedtaket. Anken er nå ferdigbehandlet av NHFs appellkomité. 

«Appellkomiteen legger i sin vurdering til grunn at klubben har benyttet en spiller som ikke har tilhørighet til klubben slik reglementet legger opp til. Klubben er selv ansvarlig å holde seg informert om når spiller er berettiget for spill», fastslår appellkomiteen, og konkluderer slik:

«I likhet med administrasjonen i NHF finner heller ikke Appellkomiteen grunn til å endre avgjørelsen. Bestemmelsen er ufravikelig og gir ikke rom for avvik.»

Dette betyr altså at Kristiansand Topphåndball dømmes til tap 0-0 mot Elverum, og at de ender som nummer 10 i REMA 1000-ligaen med 22 poeng. Fjellhammer (også 22 poeng) får 9. plassen, og Haslum HK (18 poeng) blir nummer 11.

Playoff i REMA 1000-ligaen menn vil dermed starte med at Fjellhammer har 2 poeng, Kristiansand TH har 1 poeng og Haslum HK har 0 poeng.

Oppdatert tabell for REMA 1000-ligaen menn