Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kast ballen-dagen hos Søgne HK
Søgne Håndballklubb arrangerte Kast ballen-dagen for 150 elever fra tre skoler.
Foto: Søgne Håndballklubb

- Utrolig gøy for elevene med Kast ballen!

Lunde skole og Søgne Håndballklubb var med på Kast ballen-tiltaket i fjor. Les om deres erfaringer!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 20. april kl. 09.00 åpner registreringen til årets Kast ballen. I fjor fikk mer enn 54 000 elever fra 600 skoler en introduksjon til lek med ball på skolen, og nå åpnes registreringen på nytt for skoler som vil være med på tiltaket.

En av skolene som var med på tiltaket i fjor er Lunde skole i Kristiansand. Karen Elisabeth Leithe Abrahamsen er lærer for 3. trinn på skolen, og hun forteller at ballene de fikk utdelt fremdeles er i bruk.

- Jeg har brukt noe av undervisningsopplegget i ettertid, og ballene har vi brukt mye. Jeg har fått karret til meg noen i klasserommet, så vi bruker de litt i friminuttet blant annet. Det er veldig gøy!

Elevene på Lunde skole brukte ballene både i gymtimen og i friminuttene, og lærerne hadde felles gymtimer for de tre klassene på 3. trinn. Etter en periode med hjemmeskole og avstand til andre, var det kjærkomment for elevene å ha gymtimer sammen.

- Det var veldig fint å få baller, en smørbrødliste på oppleggene og noen nye tips. Vi valgte å kjøre noen gymtimer sammen på trinnet i forkant av Kast ballen-dagen. Det å bli godt kjent på trinnet for så å ha den dagen sammen, var veldig fint. Alt sånt har noe å si for klassemiljøet og for trinnfølelsen, sier Abrahamsen og fortsetter:

- Jeg har mange håndballjenter i klassen, så det er godt å gi de noen øvelser, og for å være helt ærlig: Jeg trengte det. Det snakket de andre lærerne om også, at det var veldig matnyttig for oss. Det å kunne beholde ballene for eksempel, gjør jo at man kan fortsette med det.

Kast ballen-dagen med 150 elever

Søgne Håndballklubb arrangerte Kast ballen-dagen for tre skoler, deriblant Lunde skole. 150 elever ble kjørt opp til arenaen, og deltok på en morsom dag med masse aktivitet.

- Vi fikk et opplegg fra regionen, men det var litt vanskelig å tilpasse til antall elever og antall stasjoner, så vi lagde vår egen vri basert på hvordan opplegget var lagt opp fra før, forteller sportslig leder i Søgne Håndballklubb, Morten Eikeland.

Lærerne på Lunde skole var svært fornøyde med opplegget.

- Det var veldig fleksibelt, god voksendekning og utrolig gøy for elevene. De var ikke i tvil om hvor de skulle, og det var et veldig ryddig og proft opplegg. Vi var kjempeimponerte, slår læreren fast.

Jobbet aktivt med rekruttering

I etterkant av Kast ballen-dagen, opplevde Søgne Håndballklubb økt interesse fra barn på 1. til 3. trinn.

- Vi opplevde egentlig økt pågang fra alle trinn, men spesielt fra 3. trinn, som var med på Kast ballen-dagen vi arrangerte i arenaen. Vi merket at det var ekstra pågang, og spesielt etter den dagen, forteller Eikeland.

Klubben fulgte anbefalingene fra regionen om å sende ut flyers til skolene og legge ut informasjon på hjemmesiden og i sosiale medier for å rekruttere nye spillere.

- Vi fulgte opplegget som var i regi av Kast ballen. Nå har vi fullført rekrutteringsplanen for denne sesongen, og det er noe vi kommer til å jobbe videre med. Så håper vi å få være med kommende sesong hvis det er aktuelt, det er noe vi har ønsket siden vi var ferdige med Kast ballen-perioden i fjor, sier Eikeland. 

Les mer om Kast ballen her