LMS Golden League Danmark
Emil Imsgard spilte en meget god kamp og ble kåret til banens beste spiller.

Uavgjort i siste Golden League-kamp

I Christian Berges siste landskamp spilte Norge seg til uavgjort mot Spania (26-26).

De norske Håndballgutta har denne uken spilt Golden League i Danmark, hvor de har møtt Danmark, Frankrike og Spania. De har tidligere spilt mot Danmark og Frankrike hvor gutta tapte henholdsvis 37-21 og 37-29. I dag stod Spania for tur, og Christian Berge skulle for siste gang lede de norske Håndballgutta som landslagssjef.

Norge startet med ballen mot et svært utgruppert spansk forsvar, og brukte god tid på det første angrepet. Nærmere to minutter skulle gå før Norge kom til en god sjanse, og Øverjordet satte inn 1-0. De norske gutta løste det offensive forsvaret til spanjolene godt, og fikk mye plass til å duellere. Spania fikk to utvisninger allerede før fire minutter var spilt, men Håndballgutta klarte ikke helt å utnytte overtallet. Da spanjolene hadde fullt lag igjen, var stillingen 2-1 til Norge.

Norge fikk likevel klart best start på kampen. De spilte meget godt i forsvar og Spania bommet mye. Da Spania røk på enda en utvisning, ga det gode forsvarsspillet muligheter til å kontre for Norge. Bjørnsen satte den sikkert i mål. Det skulle ta lang tid før Spania fikk sin andre scoring, og da ti minutter var spilt satte Christian O’Sullivan den sjette scoringen til Norge, og stillingen var 6-1. Emil Imsgard fikk også en god start på kampen, og noterte seg blant annet for en dobbeltredning på en spansk flyver og retur. Spania satte inn et ekstra gir, og vant de neste fem minuttene 4-1. Stillingen stod dermed 7-5 etter halvspilt omgang.

Det ble litt slurv fra Norges side de neste minuttene. Et par tekniske feil førte til at Spania kunne redusere, og etter 20 minutter stod det 9-8. Spania fikk også tildelt en straffe og satte inn 9-9, og var dermed ajour med Norge for første gang i kampen. Lagene fulgte hverandre tett, men Norge klarte å dra litt fra mot slutten av omgangen. Øverjordet spilte en meget god omgang og scoret sitt sjette mål da det gjenstod to minutter av omgangen. Da var stillingen 14-12 til Norge. Spania fikk en sjanse til å redusere på slutten av omgangen, men Sander Drange Heieren kom inn og reddet sin andre straffe i omgangen.

Sander Øverjordet var sentral i kampens første omgang, og scoret seks av 14 mål i første omgang. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix / NTB

Spania rotet bort det første angrepet i andre omgang, og Norge fikk dermed den første scoringen i omgangen signert Simen Schønningsen. Lagene fulgte hverandre tett, og etter seks minutter satte Bjørnsen inn 17-14 etter en nydelig flyverpasning fra Øverjordet. Imsgard stod godt og fikk mange redninger i den første delen av omgangen. Forsvaret til de norske gutta satt, og da det var spilt 13 minutter satte Gullerud inn 20-15 til Norge. Spania hadde altså kun scoret tre mål, og slet med å komme til muligheter i angrep. Halvveis i omgangen fikk Spania mulighet til å sette det fjerde målet på en kontring, men Imsgard reddet igjen.

På den andre banehalvdelen var det også en spansk keeper, Hernandez, som stod meget godt. Selv om de norske gutta spilte seg til gode sjanser, slurvet de litt i avslutningene og slet dermed med å få ballen i mål. De klarte likevel å beholde en god ledelse store deler av omgangen. Med enda en norsk strafferedning etter 47 minutter, stod det 21-17 på stillingstavla. Schønningsen gjorde en god omgang, og bidro til samtlige av de norske scoringene de neste angrepene. Da kampen nærmet seg de siste ti minuttene var stillingen 23-18. Spania klarte likevel å hente seg inn, og reduserte stadig.

Da det stod igjen fem minutter av kampen hadde de norske gutta gjort flere feil, og ble jaget av et raskt spansk lag. Spanjolene fikk flere reduseringer, og plutselig var de kun ett mål bak på stillingen 25-24. Norge røk på en utvisning etter feil bytte, men det klarte ikke Spania å utnytte. Imsdal stod godt bak og fikk en viktig redning, samtidig som Spania rotet bort ballen. Med to minutter igjen ledet Norge med to mål, men røk på enda en utvisning. Denne gangen reduserte Spania, og med 30 sekunder igjen tok Berge timeout. De norske gutta rotet dessverre bort sin siste mulighet, som førte til at Spania kontret og scoret. Kampen endte dermed 26-26.