Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sandnes leder an i 1. divisjon sesongen 2021/22
Sandnes topper tabellen i 1. divisjon når det gjenstår fire spillerunder.
Foto: Sandnes Håndballklubb

Nå skal 1. divisjon avgjøres

I løpet av de neste ukene blir det klart hvilke lag som rykker opp og ned, og hvem som må ut i play-offs.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at de fleste lagene har spilt 16 kamper, er det jevnt både i toppen og i bunnen av tabellene i 1. divisjon. Ingen ting er avgjort når det gjenstår fire spillerunder, og snart blir det klart hvilke lag som skal ut i play-offs, hvilke lag som berger plassen og ikke minst hvem som rykker opp og ned.

Volda topper tabellen i 1. divisjon for kvinner med 27 poeng før den 19. spillerunden kastes i gang denne uken. Kun to poeng bak ligger Gjerpen HK Skien, som sammen med Haslum Bærum Damer og Levanger foreløpig ligger an til å spille play-offs om kvalifiseringsspill.

På nedrykksplassene ligger Ålgård, Randesund og Grane Arendal. Grane Arendal har kun spilt 14 kamper mens Ålborg og Randesund har spilt 16, og det er kun fem poeng som skiller 8. og 11. plass. Dermed er det fremdeles åpent hvilke lag som rykker ned til 2. divisjon etter årets sesong.

I 1. divisjon for menn er det Sandnes som leder an etter 16 spilte kamper. Laget har klatret fra 7. plass i fjor til å kun ha tapt to kamper så langt denne sesongen. Tre poeng bak, med 25 poeng, jager Viking Håndball, tett etterfulgt av Follo HK og Viking TIF med 22 poeng hver.

HK Herulf Moss, Fold HK og Vikhammer ligger foreløpig på nedrykksplass, men heller ikke her er det avgjort før de fire siste spillerundene. HK Herulf Moss ligger rett under nedrykksstreken, seks poeng bak OSI på 8. plass, mens Fold og Vikhammer har henholdsvis fem og fire poeng. Vikhammer har spilt to kamper færre enn lagene på 8. og 9. plass, og kan hente mange viktige poeng i de neste seks kampene.

Les mer om modellen for opprykk og nedrykk her
Les mer om 1. divisjon