Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene
Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Emil Kheri Imsgard (t.v.) og Christian O'Sullivan.
Foto: Lars H. Kvam / NHF

- Elsker å høre det, det er helt magisk

Håndballguttas tropp til Golden League-samlingen inneholder en god miks av rutine og ungdommelighet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om Christian Berges siste landslagstropp inneholder mange kjente og erfarne navn, mangler enkelte sentrale gjengangere - av ulike grunner. Disse er erstattet med spillere som de fleste forventer vil få en anseelig mengde landskamper i årene som kommer.

I et møte på første dag av samlingen var landslagssjef Berge tydelig på at alle som er tatt ut, er like viktige for laget – uavhengig av antall landslagsopptredener ført på CV-en pr. mars 2022.

- Vi har ikke råd til å ha gratispassasjerer. Alle som er tatt ut, vil få spilletid. Alle er viktige for at vi skal lykkes, sa Berge.

De ordene setter blant annet målvakt Emil Imsgard stor pris på:

- Jeg elsker å høre det – det er helt magisk. Jeg er med her for å bidra. Målet mitt er å spille mest mulig og best mulig. Da er det veldig godt å høre at man får muligheten, sier Elverums sisteskanse.

Tøff motstand

Torsdag kveld innledes Golden League-turneringen med kamp mot Danmark. Deretter venter Frankrike (lørdag) og Spania (søndag).

- Det blir tøffe matcher. Selv om det ikke er kvalifisering eller mesterskap, så møter vi topp, topp internasjonal motstand. Da må vi være på hele veien. Det er en mulighet til at vi kan utvikle oss og vise oss fram, og den muligheten må vi bare ta, sier Imsgard.

Lagkaptein Christian O’Sullivan liker det han har sett på treningene i Aarhus denne uka:

- Jeg forventer maks innsats fra oss som er her, og jeg forventer at de nye har lyst til å vise seg fram. Det har sett veldig bra ut på trening. Nå handler det litt om å sette spillet vårt, og få alle inn i det systemet som vi ønsker å spille. Det blir en del nytt med mange nye spillere, så vi får se hvordan det går, men vi ønsker å vinne alle tre kamper – selv om det er god motstand, sier O’Sullivan, som har stor sans for miksen mellom nytt og etablert i den nåværende troppen:

- Det er egentlig veldig bra, for de unge gutta holder et veldig høyt nivå. Nå jobber vi med å bli kjent. Jonas (Wille) løser forsvarsorganiseringen ekstremt bra, og Christian (Berge) løser det på samme vis med angrepsspillet. Det handler om å få nok repetisjoner, og å få satt det. Så er det alltid spennende med første kamp, for å se hvor vi ligger.

Emil Imsgard opplever at det er lett å bli tatt godt imot som fersk landslagsspiller.

- Nå har jeg spilt med nesten halvparten av de som er her fra før, noe som gjør det litt enklere for min del, men alle er veldig imøtekommende og hyggelige, sier 24-åringen.

- Får ny energi

At det er fullt kjør på flere fronter, noe som gjelder både Elverum- og Magdeburg-gutta med flere, lever de godt med.

- Man gleder seg til å komme på samling. Det er noe annet å være med landslaget enn å være i klubb. Det er folk man kjenner veldig godt både på og utenfor banen som det er hyggelig å se igjen, og det er alltid spesielt å spille med flagget på brystet. Da prøver man å gi alt, selv om belastningen har vært stor for mange i det siste, sier O’Sullivan.

- Man får så mye ny energi av å være med landslaget, og få muligheten til å prestere på det øverste nivået. Så det med belastning er ikke noe jeg tenker på når jeg er her. Man får en ny mulighet, og den må man bare gripe, fastslår Emil Imsgard.

Slik spilles kampene i Golden League:

17.03 kl. 20.45 Danmark - Norge (TV 2 Sport 2/Play)
19.03 kl. 13.30 Frankrike - Norge (TV 2/Play)
19.03 kl. 16.00 Danmark - Spania (TV 2/Play)
20.03 kl. 13.30 Norge - Spania (TV 2/Play)
20.03 kl. 16.00 Danmark - Frankrike (TV 2 Sport 2/Play)