Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Illustrasjon-forsvar-ungdom.jpg
Illustrasjonsfoto
Foto: Terje Eilertsen

Vil du delta på skadeforebygging?

Senter for idrettsskadeforskning søker spillere og trenere til prosjekt for skadeforebygging.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Håndballforbund er del av et samarbeidsprosjekt for å utvikle og teste et trenerledet skadeforebyggende program. Det er viktig at programmet tar hensyn til behovene unge håndballspillere og deres trenere har.

Senter for idrettsskadeforskning søker derfor etter håndballspillere mellom 13 og 19 år og treneren innenfor ungdomshåndballen for å få hjelp til å:

  1. Forstå hva som påvirker at vi utfører (eller ikke utfører!) skadeforebygging i håndball.
  2. Kvalitetssikre et spørreskjema som kartlegger nettopp dette.

Deltakerne skal enten være med i workshops om hva som påvirker skadeforebygging eller gruppeintervjuer med tilbakemeldinger på et spørreskjema.

Møtene vil vare i maksimalt 90 minutter og avholdes på Norges Idrettshøgskole i henholdsvis mars og mai 2022.

Hvorfor utføres forskningsprosjektet?

Håndball er en idrett der mange skader seg, mange av disse er unge håndballspillere. Å få en skade har konsekvenser både på kort og lengre sikt og kan gjøre det vanskelig å delta i idretten. Målet er å forebygge skader slik at unge håndballspillere kan gjøre det de liker best; å spille håndball!

Ved å si ja til å delta vil du vise at du gjøre en innsats for at unge håndballspillere skal unngå skader, bidra til verdensledende forskning og få muligheten til å diskutere dine tanker og erfaringer knyttet til skadeforebygging i håndball med andre utøvere eller trenere.

Hvis du vil delta eller ønsker å vite mer, kan du ta kontakt med prosjektmedarbeider Emilie Scholten Sjølie, tlf. 977 30 858 i Senter for Idrettsskadeforskning på Norges Idrettshøgskole.