Emilie Hovden
Emilie Hovden ble kampens toppscorer med hele 13 mål mot Magura. Bildet er fra en tidligere kamp.

Tok revansj i returoppgjøret

Storhamar holdt et høyt trykk gjennom hele kampen og vant 35-18 over Magura i European League.

Storhamar tok lørdag kveld i mot Magura Cisnadie i Boligpartner Arena i den femte runden i gruppespillet i European League. Da de møtte Magura i januar tapte Storhamar med fem mål mot det rumenske laget.

De gulkledde startet returoppgjøret godt og kom opp i en 3-0 ledelse like før det hadde gått fire minutter. Magura kom bak og etter seks minutter hadde de spist opp ledelsen til Storhamar. Like før det hadde gått ti minutter hadde hjemmelaget igjen dratt ifra med tre mål, før Anniken Obaildi kontret inn 7-3 ledelse for Storhamar.

Hjemmelaget slapp seg ikke ned og beholdt ledelsen utover i kampen. Jeanett Kristiansen økte til en femmålsledelse for Storhamar da det stod syv minutter igjen av omgangen. Like etter sender Bettina Riegeluth hjemmelaget foran med fem mål og det stod 14-8.

Eli Marie Raasok stengte målet fullstendig de siste minuttene av omgangen og endte omgangen med en redningsprosent på 62 prosent. Lagene gikk til pause med stillingen 16-8.

Andre omgang startet også godt for hjemmelaget, og Raasok fortsatte å stoppe Maguras forsøk på mål. Etter fire minutter i andre omgang hadde Storhamar økt til en timålsledele og 19-9.

Det norsket laget så ut til å kose seg på banen i andre omgang, og ti minutter ut i omgangen hadde de økt rommet til Magura med ytterligere to mål. Emilie Hovden satte inn sitt tiende mål i kampen like etter halvspilt omgang og det stod 27-13 i Boligpartner Arena.

Storhamar holdt et høyt trykk gjennom andre omgang og økte ledelsen gjennom hele omgangen. Da det var syv minutter igjen økte de ledelsen til 31-15, men Storhamar slapp seg ikke ned da heller.

Etter å ha vist frem hva de kan og vært klart best gjennom hele kampen vant Storhamar med hele 17 mål. Kampen endte 35-18.

I deres neste kamp møter Storhamar det russiske laget Lada, som de slo med fem mål i det forrige oppgjøret. Kampen mot Lada blir den siste i gruppespillet i European League, og den spilles i søndag 20. februar klokken 14:00.