Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ragnhild Valle Dahl
Ragnhild Valle Dahl ble kåret til banens beste under kampen mot Krim. Her fra en tidligere kamp.
Foto: Annick Nielsen

Storseier for Vipers i mesterligaen

Vipers lagde målfest i Aquarama i kampen mot Krim, som endte med seier 37-20.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag var klart for ny kamp i Champions League for Vipers, etter tapet mot Metz forrige helg, som kostet dem andreplassen i gruppe B. Denne gangen var det den slovenske klubben Krim Mercator, som sotd på andre banehalvdel i Aquarama.

Nora Mørk satte kampens første mål etter to minutter. Like etter fikk Vipers sitt andre, før Krim meldte seg på og reduserte til 1-2. Vipers økte ledelsen til 4-1, men ga seg ikke der.

Etter halvspilt omgang hadde hjemmelaget økt til ledelse 10-5. Det klaffet i første omgang for Vipers og de hadde god kontroll på kampen Krim fikk ikke stoppet det norske laget fra å score mål, og like etter det hadde gått 20 minutter økte Vipers til en åttemålsledelse. Denne ledelsen beholdt de helt inn til pause, og lagene gikk i garderoben med stillingen 17-9.

I andre omgang fortsatte Vipers å samme spor som i første, og fortsatte å øke ledelsen. Ti minutter ut i andre omgange hadde hjemmelaget økt ledelsen med tre mål til 24-13.

Kathrine Lunde gjorde en god kamp for Vipers og stengte målet for de slovenske gjestene, og bå andre siden av banen fortsatte hjemmelaget å score mål. Med kun ti minutter igjen av kampen lå Vipers foran 30-16.

Ole Gjekstad fikk mulighet til å teste nye konstellasjoner i løpet av kampens siste ti minutter, da han byttet ut store deler av rekka. Blant annet fikk Mine Hesselberg sin først scoringer i Champions League. 

De siste minuttene av kampen holdt Vipers en ledelse på 16 mål, før Ragnhild Valle Dahl hamret ett siste skudd i mål. Kampen endte med storseier 37-20 og to poeng til Vipers. 

Vipers lå før kampen på en tredjeplass i gruppe B, men flyttet seg opp til en foreløpig andreplass etter lørdagens seier mot Krim. De rosakleddes neste kamp i Champions League er mot gruppens førsteplass, Györ, som bli den siste i gruppespillet i Champions League i år. Györ kommer til Aquarama lørdag 19.februar klokken 18:00.

KAMPFAKTA
EHF Champions League, gruppe B

Vipers Kristiansand  – Krim Mercator Ljubljana 25-31 (17-9) 
Aquarama Kristiansand, Norge
Toppscorer Vipers: Ragnhild Valle Dahl – 7 mål.
Toppscorer Krim: Katarina Krpez-Slezak – 8 mål. 
Utvisninger: Vipers 3x2min, Krim  4x2min

Se full kamprapport her. 
Les mer om norske lag i E-Cup her.
Les mer om DELO Champions League her.