Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

mygame-kamera2.jpg
Foto: MyGame

MyGame-kameraene ruller i norske haller

MyGame har nå installert 26 kameraer i norske håndballhaller – for egen regning. Og flere skal det bli.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i september 2020 at Norges Håndballforbund signerte en omfattende medieavtale, som også inkluderte en storsatsing i breddehåndballen.

«Det vil bli installert automatiserte kameraer i håndballhall etter håndballhall. Klubber på grasrota vil dermed kunne sende kamper på tilrettelagte plattformer i regi av nyoppstartede MyGame. Satsingen gir gode muligheter for inntekter i klubbkassa», framgikk det av kunngjøringen den gangen.

Siden har koronaviruset endret både form og framgangsmåte, med store konsekvenser for breddehåndballen. Men nå er det igjen mulig å se framover.

Bring- og LERØYserien

Det betyr også at MyGame vil intensivere arbeidet med å tilby strømming av kamper for lag i breddehåndballen, samt i flere andre av de største hallidrettene.

- Vi har pr. i dag installert 26 kameraer i norske haller, og vi har allerede filmet en rekke kamper i Bring- og LERØYserien. Vi setter nå fart på utrullingen. Vi oppfordrer alle klubber og halleiere til å avtale tid for innstallering med MyGame, slik at vi i tiden som kommer får dekket så mange kamper som mulig - og at norsk breddehåndball kan få den oppmerksomheten den fortjener, sier sportsdirektør Bernhard A. Steen i MyGame, og legger til:

- Målet er å ha mellom 500 og 1000 kamera på plass i løpet av neste sesong. Selve den ordinære abonnementstjenesten vil være oppe og stå for publikum fra og med april, men allerede i dag er appene våre tilgjengelig for dem som ønsker å følge norsk breddehåndball.

Gratis kamera

MyGame benytter ubemannede sportskameraer som er spesiallagde for å følge spillet. Disse tar kun opp avtalte kamper, basert på idrettens systemer. Dermed kan familie, venner og supportere se sine favorittlag og -spillere i aksjon, både direkte og i opptak i ettertid. Sendingen fra den enkelte kamp kan stoppes fra sekretariatet dersom det oppstår situasjoner som krever dette.

MyGame betaler kameraet, utstyret og alle utgifter til installasjon i den enkelte hall, og besørger også teknisk vedlikehold. Klubbene trenger bare å levere strøm og Internett. Å se breddekamper vil kreve et abonnement, hvorav 20 prosent av inntektene tilfaller klubb.

- Klubber som ønsker å melde sin interesse for installasjon, eller har spørsmål til tjenesten, kan kontakte oss via vår nettside MyGame.no, sier Steen i MyGame.

- Det er MyGame som gjelder

Plattformen er utviklet i tett samarbeid med Norges Idrettsforbund, og følger strenge retningslinjer for personvern.

Både MyGame og Norges Håndballforbund har den siste tiden fått spørsmål fra klubber som strømmer sine kamper via andre tjenester eller framgangsmåter.

- I en overgangsperiode har vi hatt forståelse for at klubber har benyttet andre løsninger der avtaler allerede var inngått. Samtidig er vi tydelige på at Norges Håndballforbund eier rettighetene til å kringkaste de håndballkamper som spilles i regi av oss. I breddehåndballen tilhører disse visningsrettighetene nå MyGame, som i tillegg besørger gratis installasjon og provisjon til klubbene. Med andre ord kan ingen klubber bruke andre strømmetilbydere enn MyGame, forklarer kommersiell leder i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu.

- Ingen klubber tvinges til å installere kamera i sine haller. Men dersom man ønsker å tilby strømming av breddehåndballtilbudet, er det MyGame som gjelder, sier Aalbu.