Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kristian Kjelling
Foto: DHK

DHK har fått en fin vane - de har sluttet å tape

Drammen har som mål å bli topp fire i alt de deltar i. Foreløpig ser det lyst ut både i serie og E-cup.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

"Vi taper aldri", synger mange skråsikre supportere - og DHK-tilhengerne kan i alle fall gjøre det. Men onsdag kveld gikk det hardt utover sangstemmen og IFA-pastillene. Hjemmelaget Sandefjord ledet med fire mål kort tid før slutt og skjøt i stolpen med seks sekunder igjen. Men DHK berget uavgjort, 34-34. Dermed er laget til Kristian Kjelling uten tap siden 31. oktober!

- Jo da, det har gått fint. Jeg var litt stresset da Viktor Norberg var skadet i oktober/november, men vi greide oss bra. Riktignok tapte vi mot Halden, men da hadde vi mye sykdom og var dårlige. Vi tapte også mot Fjellhammer, men de var gode.

- Hva er du fornøyd med og hva må rettes på fremover?

- Vi jobber med alle aspekter av spillet. Prøver å tilpasse oss motstanderen med forskjellige forsvarsformasjoner, og vi har fått fin flyt i angrep. Den flyten får vi selv med så forskjellige spillertyper som Herman Vildalen og Gøran Sørheim. Vi er også blitt bedre på viderespillet, der vi ikke bare har ett trykk, men er blitt flinke til å spille ballen videre og drive tempoet, mener Kjelling.

Ja, så bra er DHK blitt at laget i øyeblikket ligger an til seriesølv, etter suverene Elverum. Men det øret vil ikke Kjelling høre på.

- Annenplassen er ikke sikker. Det er mange matcher igjen. Vi tar en kamp av gangen, selv om det høres kjedelig ut. Vi har jo også koronaen gående. Vi vil nok se noen rare lagoppstillinger fremover, spår Kjelling, som brukte to backer på linja mot Nærbø, som forøvrig også var redusert.

- Du fikk en del nye spillere før denne sesongen. Har de innfridd?

- Ja, jeg er kjempefornøyd. August Storbugt (fra Halden) har tatt kjempesteg. Har tilbyr masse energi og innsats på hver trening. En nydelig tilvekst. André Bergsholm Kristensen (fra ØIF Arendal) har også vist hva som bor i ham. August Baskår Pedersen (fra Bjerringbro/Silkeborg) har vært stor i noen kamper og er en kantspiller som kan lage mål ut av ingenting. Markus Niva (fra Bækkelaget) har vært solid på høyrekanten og danner et godt par med Ola Lillelien. Markus har også hevet seg veldig i forsvar. Og så har vi Herman Vildalen (fra ØIF Arendal) - en av toppscorerne i serien -han har vært god i de viktige kampene.

Den høyreiste bakspilleren Ola Romsås har ikke hjemmepublikumet fått sett mye til. Nå er han operert i begge knærne "for å se hva som er inni".

E-cup klinger godt i Drammen. I 1996 var DHK det første norske laget som vant en E-cup da det ble seier i City-cupen. Denne sesongen er H71 fra Færøyene og tsjekkiske Dukla Praha blitt slått i de første rundene i EHF European Cup, og lørdag 12. februar venter russiske SKIF Krasnodar i åttendedelsfinalen hjemme.

- Vi har fått tittet litt på dem gjennom en russisk TV-kanal. Det er et fint lag med en del unge spillere. Vårt mål om topp fire gjelder også E-cupen, det vil si semifinalen, klargjør Kjelling, som kaller neste helgs bortekamp i det sørlige Russland en utfordring.

Den største utfordringen hjemme blir kanskje oppgjøret mot Runar 27. februar. Sølvkampen?

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.