Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Toppscorer for Vipers mot Györ 11.9.2021
Ragnhild Valle Dahl spilte en meget god kamp og ble toppscorer med sine åtte mål. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.
Foto: AP/NTB

Vipers storspilte i årets første CL-kamp

Jentene fra Kristiansand gjorde aldri kampen særlig spennende, og utklasset svenske Sävehof (23-42).

Årets første Champions League-kamp for Vipers Kristiansand gikk av stabelen i dag. De møtte svenske Sävehof, som de i september beseiret 34-25. Vipers viste rå styrke også i denne kampen.

Vipers skulle egentlig spille mot Krim Mercator i går, men den kampen ble utsatt på grunn av korona. Det ble også Sävehofs kamp mot Györ, og dermed besluttet det europeiske håndballforbundet at Vipers og Sävehof skulle spille i dag for å frigjøre en helg senere i serien.

Vipers kom fort godt i gang, og scorte tre kjappe mål. Sävehof klarte ikke helt å henge med i begynnelsen, og tok timeout da stillingen stod 7-2 i det sjette minuttet av kampen. Ragnhild Valle Dahl var i slaget og satte inn sin fjerde scoring etter drøyt ti minutter spilt. Sävehof klarte ikke å løse det i forsvar, for Vipers fikk skyte mye fritt og mye uten press. Trener Rasmus Overby så seg nødt til å ta kampens andre timeout.

Vipers fortsatte å storspille, og gikk opp i en timålsledelse kjapt etter timeouten. Men Sävehof viste hva de er gode for, og spilte godt en periode. De stod godt i forsvar, og presset Vipers til å ta dårlige avslutninger, noe som gjorde at det svenske laget vant en periode 5-1. Halvveis i omgangen stod det 14-8 på stillingstavla. De neste minuttene spilte lagene svært jevnt, og Vipers på sin side var unøyaktige i skuddene og slurvet en del. Det førte til at Sävehof tok innpå i siste del av omgangen, og da det stod tre minutter igjen var stillingen 15-19. Vipers satter inn et ekstra gir på slutten av omgangen, og gikk til pause med en god ledelse med stillingen 21-15.

Vipers fikk best start på den andre omgangen, og scorte to kjappe før Sävehof satte sitt første. Starten av omgangen var dog preget av mye slurv fra begge lag, men etter åtte minutter spilt var timålsledelsen til Vipers tilbake. Sävehof tok sin tredje og siste timeout, men det så ikke ut til å hjelpe mye for de gulkledde. Halvveis i omgangen stod stillingen hele 31-16, hvilket vil si at Sävehof kun hadde scoret ett mål siden dommeren blåste den andre omgangen i gang. Det ble aldri spennende, og kampen utviklet seg mer til å bli en kamp om konsentrasjon for Vipers-jentene. De slapp aldri svenskene inn i kampen igjen, og det andre målet til Sävehof kom ikke før det var ni minutter igjen av omgangen. Kampen endte til slutt 23-42.

Neste kamp for Kristiansand-jentene spilles neste søndag, 16. januar klokken 16.00. Da møter de russiske CSKA Moskva.

KAMPFAKTA
Champions League kvinner, gruppespill
IK Sävehof – Vipers Kristiansand (15-21) 23-42
Partille Arena, Göteborg, Sverige
Toppscorer IK Sävehof: Frida Rosell med syv mål
Toppscorer Vipers Kristiansand: Ragnhild Valle Dahl med åtte mål
Utvisninger: Sävehof 3x2 min, Vipers 2x2 min

Se fullstendig kamprapport her.

Les mer om Champions League for kvinner her.