EM 2022 Ungarn/Slovakia
Kristian Sæverås ble kåret til banens beste i kampen mot Slovakia.

Storseier i åpningskampen i EM

Etter en litt trøblete start, tok Norge tak på kampen i andre omgang og vant første kamp i EM mot Slovakia 35-25.

Endelig er det klart for mesterskap med Håndballgutta igjen. Denne gangen spiller de EM i Slovakia og Ungarn. Norge møter Slovakia, Russland og Litauen i gruppespillet i EM, og Norges tropp kan du finne her.

Håndballguttas første kamp i mesterskapet var mot vertsnasjonen Slovakia i Kosice, hvor de skal spille alle sine gruppespillkamper.

Norge satte kampens første mål, og like etter satte Barthold sitt første mesterskapsmål og økte til en tomålsledelse. De holdt det norske målet rent i fire minutter, før Slovakia scoret sitt første og det stod 3-1 på stillingstavlen. Torbjørn Bergerud fikk en smell i hodet i starten av kampen, og Kristian Sæverås kom inn mellom stengene.

EM 2022 Ungarn Slovakia

Like før halvspilt omgang utlignet Slovakia til 4-4 og Norge fikk to utvisninger like etter hverandre. Slovakia kom til gode sjanser og gikk for første gang opp i ledelsen.

Med ti minutter igjen av omgangen fikk Norge bedre flyt i spillet og kom foran 9-8. Bare noen minutter senere økte Håndballgutta til en tremålsledelse og deretter firemålsledelse 15-11 til pause.

Sæverås fortsatte i målet også i andre omgang og gjorde den god jobb bakerst. Seks minutter ut i omgangen hadde Norge økt ledelsen med tre mål og ledet 19-12 over hjemmelaget.

EM 2022 i Ungarn/Slovakia
Flere spillere fikk prøvd seg på banen i andre omgang, og blant annet Erik Thorstensen Toft gjorde en god kamp med totalt fem scoringer. Foto: Annika Byrde / NTB

De norske gutta fortsatte å øke ledelsen, og etter halvspilt omgang ledet de med ni mål over Slovakia. Med ti minutter igjen av kampen økte Håndballgutta ledelsen ytterligere til ti mål, en ledelse de beholdt helt til klokka gikk og kampen var over. De norske gutta slo Slovakia 35-25 i åpningskampen.

Christian Berge hadde dette å si om kampen til TV 3 og Viaplay:

– Vi begynner å finne samhandlingen godt, og det er en ålreit kamp fra vår side.

– Vi ønsker å spille på oss selvtillit, og jeg synes vi gjør det, det er mange momenter som treffer, legger han til.

Christian O'Sullivan sa dette etter kampen:

– Vi starter bra, men så faller vi litt. Vi bommer litt mye på gode sjanser, men spillet ser bra ut.

Norges neste motstander, Russland, spilte torsdag ettermiddag mot Litauen og vant 29-27. Slik spilles de neste to kampene i gruppespillet i EM: