Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

EM 2022 Ungarn og Slovakia LMS
Foto: Annika Byrde / NTB

Slik kommer Norge til semifinalen i EM

I kveld kl. 20.30 kastes den siste kampen i hovedrunden i gang. Det står om semifinale i årets EM.

Norges hovedrunde avsluttes i kveld, og det skal avgjøres hvem som får spille semifinale i årets EM; skal Norge eller Sverige følge Spania til Budapest? De tre øvrige lagene er allerede ute av denne dansen.

I den første kampen møttes Polen og Spania som endte med knepen spansk seier 28-27. Dermed er de regjerende europamestrene fra 2020 og 2018 klare for semifinalen. Kampen mellom Tyskland og Russland kl. 18.00 har ingen betydning for semifinalene.

Sverige – Norge kl. 20.30. Dette er mulighetene:

  • Norge vinner og går til semifinale som gruppevinner.
  • Norge og Sverige spiller uavgjort, Norge går til semifinale som toer.
  • Sverige vinner og går til semifinale, Norge spiller om 5. plass.

Kampen om 5. plass er viktig fordi det er en direkte kvalifisering til VM 2023 i Polen og Sverige Laget som taper denne kampen og blir nummer seks, må spille VM-kvalifisering i påsken.

De tre beste nasjonene i EM som ikke er Danmark (tittelforsvarer) eller Sverige/Polen (vertsnasjoner) går direkte til VM 2023.

Fra den andre hovedrunden

Danmark er det eneste laget i EM som ikke har avgitt poeng og er allerede klare for semifinale fra den andre hovedrunden. Hvem som følger dem blir klart onsdag kveld etter kampen Danmark - Frankrike kl. 20.30. Frankrike og Island står med like mange poeng. Vinner Island mot Montenegro (kl. 15.30) samtidig som Frankrike taper, går Island til semifinale da de slo Frankrike.

Håndballgutta skal uansett ta turen fra Bratislava til Budapest og spille kamp fredag enten det blir semifinale eller kamp om 5. plassen. Slik spilles kampene:

Fredag 28.01

Kl. 15.30 Kamp om 5. plass
Kl. 18.00 Semifinale 1
Kl. 20.30 Semifinale 2

Søndag 29.01

Kl. 15.30 Bronsefinale
Kl. 18.00 Finale

Statistikk mot Sverige

Gjennom tiden har Norge møtt Sverige 118 ganger. Det har gitt 28 seire, åtte uavgjort og 82 tap. På 90-tallet spesielt var svenskene gode og spilte finaler på løpende bånd, men de siste årene har de norske gutta vunnet flest av disse oppgjørene. De ti siste kampene har gitt sju norske seire og tre svenske. Så spørs det om det er Håndballgutta eller søta bror, under ledelse av norske Glenn Solberg som drar det lengste strået i kveldens kamp.

Kampene ser du på TV3.