Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ole Gustav Gjekstad
Ole Gustav Gjekstad fra en tidligere kamp i Champions League.
Foto: Tor Erik Schrøder/NTB

Ser lyst på det sportslige - frykter pandemien

Serieledelse, klar for NM-finale og god posisjon i Champions League. Det er optimisme i Vipers.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det virker som om det bare er én ting som uroer Ole Gustav Gjekstad før andre halvdel av sesongen starter.

- Jeg er spent på hva pandemien fører til. Det ser ikke lystig ut, sier Vipers-treneren, som heller ikke vet om han synes det er positivt at smitteverntiltakene ikke er fullt så restriktive som da deltavarianten herjet.

- Jeg er ikke sikker på om det er på godt eller vondt. Gjør det at vi lettere kan bli smittet? Vi har et strengt regime med mye testing, selv om alle har fått tredje dose. Jeg håper de andre norske lagene tar det like mye på alvor - hvis ikke tror jeg det kan komme til å stokke seg fælt. Internasjonalt blir det testing før hver runde for dem som ikke har tredje dose. Selv kommer vi til å teste uansett.

Det er morsommere å snakke om det sportslige. Vipers leder serien med tre poeng til Storhamar, skal møte Molde i NM-finalen 14. mai og ligger på tredjeplass i sin Champions League-gruppe. Hvordan lyder da Gjekstads oppsummering av første del av sesongen?

- Omtrent som forventet. Jeg regnet med svingninger ettersom vi har ganske mange nye spillere. Vi var gode på det beste og riktig dårlige på det dårligste, som da vi spilte uavgjort mot Fana. Det ga oss ekstra press mot Sola og Storhamar, men det taklet vi. Ellers har vi hatt noen tunge omganger, men greide å vinne likevel. Det jeg er mest fornøyd med er to seire mot Storhamar, i serien og cupen, og at vi vant to mot Odense, noe som satte oss i en god posisjon i Champions League. Tre seire på de tre siste der var bra.

- Noe å justere på før det braker løs igjen i Champions League?

- Det er det alltid - og særlig siden vi ikke hadde spilt kamp siden 20. november - før møtet med Larvik onsdag (Vipers vant 32-20). Det  er nok en del vi skal ta tak i. Det vil handle mye om å ta seg inn og ut av kamper. Restitusjon, hvile og gode vaner. Vi skal spille 16 matcher på to måneder.

- Skadesituasjonen?

- Vi har fått tilbake Nerea Pena, og Silje Waade nærmer seg. Nora Mørk, Katrine Lunde og de andre som var med i VM kom hele hjem. Med så mange kamper som venter er det fint at vi blir flere. I første del av sesongen hadde vi 9, 10 og 11 spillere i noen kamper. 

- Er dere gode nok til å vinne Champions League i år også?

- Ja, hvis vi er gode er det mulig, men som i fjor er det andre som er større favoritter. Vi trenger ikke å vinne alle kampene, men vi kan ikke tape de vi ikke kan tape. I fjor kom vi fem i gruppespillet og vant. Nå er vi nummer tre. Det er viktig å være blant de tre beste, men ikke nødvendig. Det blir lettere å spå etter kampen mot Sävehof søndag (erstatter den oppsatte kampen mot Krim lørdag) og turen til Russland (CSKA neste søndag).

Men omikrons plass resten av sesongen er enda vanskeligere å spå. 

 Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.