Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Christian Berge
Landslagssjefen måtte snakke med store bokstaver til spillerne.
Foto: Annika Byrde/NTB

Semifinalen røk etter en thrilleravslutning

Håndballgutta hadde semifinalen inne, men svenskene var ustoppelige i sluttspurten.

I den siste kampen i hovedrunden vant Sverige 24-23, og dermed brast den norske semifinaledrømmen helt i sluttsekundene av kampen. For Håndballgutta ville nådd semifinalen med både seier og uavgjort, og Norge ledet med tre mål etter 55 spilte minutter. 

Kampen startet ganske bra for de norske gutta, og med en småsyk Torbjørn S. Bergerud på benken fikk Kristian S. Sæverås muligheten fra start. Denne lot han absolutt ikke gå fra seg, og takket være ham lå Norge hele tiden ett hakk foran svenskene hele første omgang.Kristian Sæverås

Sæverås var stor i Norges mål i første omgang.
Foto: Annika Byrde/NTB

Sæverås kom også på scoringslisten, et mål som sørget for en tremålsledelse som førte til Sveriges første timeout. Denne viste seg å være til Norges fordel, for Sæverås reddet, Sander Sagosen scorte og vipps var Norge fire mål foran. Håndballgutta fortsatte å dra fra i målprotokollen og kunne gå til pause med ledelse 14-9.

Andre omgang begynte også ganske bra med norske øyne, og til tross for mild sykdom kom likevel dagens andre målvakt på banen. Torbjørn S. Bergerud, som steppet inn på sjumeterskast, fikk en redningsstatistikk på nesten 100%, med redninger på tre sjumetere pluss et skudd før det var gått 10 minutter. Han var en sterk bidragsyter til at Håndballgutta fortsatt ledet med to mål halvveis i andre omgang. Men svenskene ga aldri opp.

Torbjørn Bergerud

Torbjørn Bergerud reddet tre sjumetere.
Foto: Annika Byrde/NTB

Etter 57,5 spilte minutter var derimot ledelsen spist opp, og mer spennende skulle avslutningen av kampen bli. Sverige fikk sjumeterskast i siste minutt, Torbjørn Bergerud kom inn mellom stengene, og alle håndballinteresserte i landet satt nok med hjertet i halsen og krysset både fingre og tær for at målvakten gjorde som på de tre forrige straffene. Men dessverre...

Kaptein Christian O'Sullivan forsøkte å forklare hva som egentlig skjedde de siste minuttene.

- Vi er for dårlige i andre omgang, konkluderte han med og fortsatte: - Vi går oss fast i midten, som er noe vi har snakket mye om at vi ikke skal gjøre, sa han tydelig skuffet.

I likhet med spillerne var landslagssjef Christian Berge tydelig skuffa etter kampen.

- Vi feiler i et matchavgjørende øyeblikk, hvor vi har føringen, men gjør det vanskelig for oss selv.

Det var med andre ord en utrolig skuffet gjeng som dro fra hallen i Bratislava for siste gang tirsdag kveld. Onsdag går turne til Budapest der kampen mot Island om femteplassen i EM venter. Den er viktig for vinneren vil kvalifisere seg direkte til VM i 2023 og slipper å spille play-off kamper i april.

Oppdatert 26.01:
Onsdag kveld sikret Frankrike seg avansement til semifinalen etter seier over Danmark som allerede var klare for semifinale. Danmark spiller mot Spania i den første semifinalen fredag kl. 18.00, mens Frankrike møter Sverige kl. 20.30. Kampen om 5. plassen spilles også fredag med avkast kl. 15.30 på TV3/viaplay.no.

KAMPFAKTA
EM 2022, menn – hovedrunde

Sverige–Norge 24-23 (9-14)
Zimny stadion Ondrej Nepela, Bratislava, Slovakia 

Toppscorer Norge: Harald Reinkind – 6 mål
Toppscorer Sverige: Valter Chrintz – 6 mål
Utvisninger: Norge 4x2 min, Sverige 3x2 min.

Se fullstendig kamprapport her.
Se mer om EM i Slovakia og Ungarn.
Se mer på EHFs mesterskapsside.