Annonse:
Gjensidige Cup 2023
Annonse:
Gjensidige Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Øyvind Togstad
Bilde hentet fra Viasport 1 sin sending.
Foto: Viasport 1

Norsk trio klare for EM i Ungarn og Slovakia

Øyvind Togstad og Lars Jørum/Håvard Kleven skal lede mange spennende EM-kamper.

Øyvind Togstad er klar for nok et mesterskap som delegat. Han skal blant annet klargjøre dommerne og støtte de i gjennomføringen, og har hatt flere møter om fysiske forberedelser, kosthold og retningslinjer i mesterskapet.

- Det er gjennomført tre samlinger på Teams der Guidelines for EURO er gjennomgått. EHF ønsker ei klar og tydelig linje fra starten når det gjelder progressiv bestrafning, angrepsfeil, 7m-kast og selvsagt kampen rundt strekspillerne - som nå er den største utfordringen i internasjonal håndball. Vi må få tatt ned temperaturen på det området.

Togstad skal etter planen være i Budapest under hele mesterskapet. Han skal følge gruppe B i den innledende runden, gruppe A/B/C i hovedrunden og til slutt finalespillet.

- Jeg regner med lange dager og netter som går til å produsere klipp, analyser, evalueringssamtaler og klargjøring for de neste kampene. Det blir nok et tøft mesterskap med mye «trøkk», og det gleder jeg meg til!

På plass i EM-bobla er også Lars Jørum og Håvard Kleven. Dommerduoen er klare for sitt fjerde mesterskap på rad, og de gleder seg til å vise hva de er gode for.

- Vi er veldig stolte over å få muligheten til å prestere i et nytt mesterskap, og vi gleder oss til å få nye impulser fra det absolutt øverste nivået innen håndballdømming.

Dommerparet ble ikke nominert til EM i høst, men ble kalt inn etter at flere dommere meldte forfall på grunn av koronasmitte.  

- Vi var skuffet over å ikke bli nominert siden vi har satt oss som mål å dømme i alle mesterskap, dessverre gjorde koronasituasjonen det vanskelig for oss å dømme EHF-kamper i hele fjorårssesongen. Men nå skal vi ned og bevise at vi definitivt har noe i mesterskapet å gjøre, og fortsette med det vi anser som vår gode utvikling.

Mer om EM 2022
Mer om dommer