Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Øyvind Togstad
Bilde hentet fra Viasport 1 sin sending.
Foto: Viasport 1

Norsk trio klare for EM i Ungarn og Slovakia

Øyvind Togstad og Lars Jørum/Håvard Kleven skal lede mange spennende EM-kamper.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øyvind Togstad er klar for nok et mesterskap som delegat. Han skal blant annet klargjøre dommerne og støtte de i gjennomføringen, og har hatt flere møter om fysiske forberedelser, kosthold og retningslinjer i mesterskapet.

- Det er gjennomført tre samlinger på Teams der Guidelines for EURO er gjennomgått. EHF ønsker ei klar og tydelig linje fra starten når det gjelder progressiv bestrafning, angrepsfeil, 7m-kast og selvsagt kampen rundt strekspillerne - som nå er den største utfordringen i internasjonal håndball. Vi må få tatt ned temperaturen på det området.

Togstad skal etter planen være i Budapest under hele mesterskapet. Han skal følge gruppe B i den innledende runden, gruppe A/B/C i hovedrunden og til slutt finalespillet.

- Jeg regner med lange dager og netter som går til å produsere klipp, analyser, evalueringssamtaler og klargjøring for de neste kampene. Det blir nok et tøft mesterskap med mye «trøkk», og det gleder jeg meg til!

På plass i EM-bobla er også Lars Jørum og Håvard Kleven. Dommerduoen er klare for sitt fjerde mesterskap på rad, og de gleder seg til å vise hva de er gode for.

- Vi er veldig stolte over å få muligheten til å prestere i et nytt mesterskap, og vi gleder oss til å få nye impulser fra det absolutt øverste nivået innen håndballdømming.

Dommerparet ble ikke nominert til EM i høst, men ble kalt inn etter at flere dommere meldte forfall på grunn av koronasmitte.  

- Vi var skuffet over å ikke bli nominert siden vi har satt oss som mål å dømme i alle mesterskap, dessverre gjorde koronasituasjonen det vanskelig for oss å dømme EHF-kamper i hele fjorårssesongen. Men nå skal vi ned og bevise at vi definitivt har noe i mesterskapet å gjøre, og fortsette med det vi anser som vår gode utvikling.

Mer om EM 2022
Mer om dommer