Kaja Horst Haugseng
Kaja Horst Hauseng scoret åtte mål i oppgjøret mot franske Besancon.

Klar seier i første kamp i Europaligaen

Sola HK lå foran fra start og vant til slutt 39-32 mot franske ES Besancon i sin første kamp i EHF European League.

Sola HK reiste til Frankrike for å spille sin første kamp i gruppespillet i EHF European League, hvor de møtte ES Besancon.

Det franske hjemmelaget kom to foran, men Sola tok kjapt igjen ledelsen og det stod 3-3. Sola var i en god flyt og hadde høyt tempo mot mål i starten av første omgang. Camilla Herrem satte inn sitt fjerde mål etter seks minutter, og Sola lå foran 7-3.

Sola fortsatte å øke ledelsen ut i omgangen og ledet med fem mål før det hadde gått 10 minutter. Kampen svingte noe da Sola fikk en utvisning og Besancon kom to mål bak, men like etter halvspilt førsteomgang var Sola igjen foran med fem.

De gulkledde gjestene stod tett i forsvar, og gjorde det vanskelig for det franske hjemmelaget å redusere ledelsen. Like før pause fikk hjemmelaget muligheten til å redusere, men Sola kontret inn mål nummer 22 og økte til en seksmålsledelse. Det stod 16-22 på stillingstavlen da lagene gikk til pause.

Etter pause beholdt Sola seksmålsledelsen de første minuttene, og økte til 26-19 etter seks minutter i andre omgang. Utover i omgangen lå Sola klart foran, men Besancon nærmet seg Sola. Etter halvspilt omgang reduserte Besancon med to raske mål, og det stod 28-31 med tolv minutter igjen av omgangen.

Steffen Stegavik tok her en timeout, og bare fire minutter senere lå Sola igjen foran med seks mål. Tre mål bak vare det nærmeste Besancon kom i andre omgang, for Sola økte igjen ledelsen til 35-28 med syv minutter igjen av kampen.

Med bare tre minutter igjen økte Sola og lå åtte mål foran, men Besancon reduserte med ett like før kampen var over. Sola vant klart etter å ha ledet siden starten av kampen, som endte med seier 39-32.

Sola møter Motherson Mosonmagyarovari KC i sin neste kamp i Europaligaen. Kampen spilles lørdag 22. januar klokken 20:00.