Harald Reinkind LMS
Harald Reinkind spilte en god førsteomgang for Norge.

Timåls-tap i generalprøven

Norge tapte 25-35 mot regjerende verdensmester Danmark i EM-generalprøven lørdag kveld.

Håndballgutta skulle EM-testes mot Frankrike og Danmark. Så satte korona kjepper i hjulene for Frankrike, og det skulle bli dobbel dansk motstand. Torsdag måtte også den første kampen mot våre naboer i sør avlyses.

Lørdag ettermiddag var det endelig duket for første og siste generalprøve: Danmark-Norge for tomme tribuner i Royal Stage Hillerød.

Det startet desidert best for hjemmelaget. Danmark stortspilte i angrep, og fant enkelt veien forbi de norske spillerne. Strekspiller Magnus Saugstrup stod formelig bare og plukket baller, som han satte rett i nettet. Norge på sin side fikk ikke til forsvars- og målvaktsspillet, og stod nesten uten både taklinger og redninger i de første tretti minuttene.

Mens danskene tok returer og fikk flere mål i kontra, rotet de norske guttene bort ballen og gjorde flere tekniske feil. Til pause var Norge under med seks mål, og stillingen 21-15.

Det ble ikke akkurat bedre, sett med norske øyne, i den andre omgangen. Danmark fortsatte å score i alle angrep. Norge kom til mange gode sjanser, men brant også mange muligheter. Nå skal det sies at Niklas Landin stod som en bauta i det danske målet.

At seieren ikke var "vår", var egentlig klart ganske tidlig. TV2-kommentatorene oppsummerte det hele med få ord: Danmark er rett og slett bedre i absolutt alt.

Danmark vant overbevisende med sifrene 35-25.

Håndballgutta åpner EHF EURO 2022 med kamp mot vertsnasjonen Slovakia 13. januar klokken 20:30. Mesterskapet sendes på TV3/Viaplay.

Danmark - Norge 35-25 (21-15)