Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Håndballjentene er nominert i to kategorier.
Håndballjentene er nominert i to kategorier.
Foto: Beate Oma Dahle/NTB

Håndballjentene kan bli årets navn - stem!

Håndballjentene, Vipers og landslagssjef Thorir Hergeirsson er nominert til årets galla.

Årets Idrettsgalla skal holdes i Oslo Spektrum lørdag 8. januar med direktesending på NRK TV fra kl. 19.50. Også i år blir det uten publikum tilstede i salen.

Fra håndballen er fire nominasjoner  nominert fra hovedjuryen. Det er:

Årets lag:
Håndballjentene
Vipers Kristiansand

Årets trener:
Thorir Hergeirsson

Årets navn - her kan du stemme:
Håndballjentene

Årets navn avgjøres av publikum som kan gi sine stemmer. I år vil det være en semifinale hvor de seks med flest stemmer går videre til en finale.

Avstemningen for semifinalen avsluttes 7. januar kl. 09.00. Navnene som er med videre blir offentliggjort på NRK.no senere den dagen, og man kan da stemme på de seks finalistene.

Her er det viktig å vite at stemmene nullstilles etter semifinalen, og at de seks finalistene starter derfor med 0 stemmer.

Dette sier toppidrettssjefen om idrettsåret 2021

-Det har vært et utrolig år for norske toppidrettsutøvere, og aldri har vi vel opplevd så massive resultater både i sommer- og vinteridrettene. Det jobbes godt i landslagene, og oversikten over de nominerte viser at norske utøvere og trenere har håndtert pandemien på en imponerende måte. Juryens oppgave er å vurdere de største prestasjonene i et prisshow hvor det ikke er idrettens konkurransekriterier som skiller vinnerne. Utfordringen er å sette prestasjoner på tvers av idrettene opp mot hverandre. Dette gir rom for uenighet som ikke kan avgjøres med stoppeklokke eller kuleramme, men er samtidig noe av sjarmen med idrettsgallaens kåringer, sier juryleder og toppidrettssjef Tore Øvrebø på Teamnor.no.

Sammen med seg i juryen har han Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Marit Bjørgen, Ola By Rise, Kjetil André Aamodt og Knut Holmann. De syv jurymedlemmene har vært samlet til tre omfattende møter.

Her ser du alle de nominerte til Idrettsgallaen 2022.