Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Katrine Lunde
Bildet er fra en tidligere kamp.
Foto: Annick Nielsen

Vipers kjemper om toppen i toppligaen

Vipers Kristiansand fortsetter å storspille i Champions League, og vant 32-28 over russiske CSKA på bortebane.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med storseier i Champions League friskt i minne, etter solid seier over svenske Sävehof, virket Vipers Kristiansand mer enn klare for nok en gruppespillkamp i håndballens gjeveste liga denne helgen.

Det ble en drømmestart for Vipers søndag ettermiddag. Både forsvaret og målvakten kom spesielt godt i gang. Katrine Lunde storspilte de første tyve minuttene, og avverget hele syv mål.

Den utopisk gode trenden varte dessverre ikke for evig. I de siste ti minuttene av den første omgangen endret kampbildet seg noe, favør hjemmelaget. CSKA spilte seg inn i kampen igjen, og kom på kort tid nesten på høyde med gjestelaget.

Nora Mørk, som bare har måneder igjen i Kristiansandklubben, satte den første omgangens siste mål, og sørget dermed for at Vipers gikk til pause med tre måls ledelse: 16-13.

I den andre omgangen var det CSKA som startet best. Vipers hadde noen slurvete innspill til strek og gjorde et par mindre gode avgjørelser i forsvar. Men heldgivis tok det ikke mange minuttene før Vipers igjen vant baller. De spilte strukturert, men variert, og midtveis i del to var Vipers foran med imponerende seks mål.

Det ble likevel plutselig litt mer spennende enn antatt mot slutten av kampen. CSKA lå bare to mål bak da det gjenstod fem minutter. Det var likevel gjestene fra Norge som vant med fire mål, i en av sesongens antatt tøffeste kamper.

Vipers' Markéta Jerábková ble kåret til banens beste spiller.

KAMPFAKTA
Delo Champions League, gruppe B
CSKA – Vipers Kristiansand 28-32 (16-13)
Volleyball Arena "Dynamo" Arena, Russland

Utvisninger
CSKA 1x2 min, Vipers Kristiansand 2x2 min

Toppscorer CSKA
Ans Gros med 9 mål

Toppscorer Vipers Kristiansand

Markéta Jerábková med 8 mål

Se fullstendig kamprapport her

Les mer om Champions League for kvinner her