LKS VM i Spania
Veronica Kristiansen ble Norges toppscorer med syv mål i lørdagens kamp mot Sverige.

Poengdeling etter slitekamp i hovedrunden

Det endte 30-30 i Norges andre kamp i hovedrunden, etter en uhyre spennende kamp mot Sverige.

Lørdag kveld var det klart for andre kamp i hovedrunden i VM, hvor Norge møter Puerto Rico, Sverige og Nederland. Etter storseier mot Puerto Rico torsdag kveld, var det en tøffere motstand i Sverige som stod for tur lørdag kveld.

I troppen var det Emilie Hovden og Rikke Granlund som manglet i lørdagens kamp.

Sverige fikk tidlig en utvisning og Marit Røsberg Jacobsen satte kampens første mål, men det tok ikke lang tid før det svenske laget utlignet. Det ble tett i kampens første minutter, men etter åtte minutter kom Sverige foran med 4-2.

Det gikk nesten fem minutter uten norsk scoring, hvor det trøblet seg til for de norske jentene mot et aggressivt svensk forsvar. Etter 13 minutter spilt utlignet de norske jentene til 4-4, men bare to minutter senere var de svenske jentene igjen foran med to mål.

Marit Røsberg Jacobsen åpnet med kampens første mål og fikk totalt tre mål mot Sverige. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Etter 20 min spilt stod det igjen likt og 8-8, men de norske jentene kjempet hardt og kom to mål foran like før pause. Det var også slik omgangen endte, etter godt spill fra de norske jentene de siste fem minuttene. Norge ledet 4-12 til pause.

I pausen hadde landslagstrener Tonje Larsen dette å si til TV3 og Viaplay.

– Det blir litt for mye rom, vi må pakke etter.

Det ble jevnt også i andre omgang. De norske jentene var foran med to, men Camilla Herrem økte Norges ledelse og satte inn 20-17 etter syv minutter. Like etter fikk Nora Mørk sitt første mål, og Norge ledet med fire mål.

Bare minutter før halvspilt omgang hadde de svenske jentene igjen utlignet Norges ledelse, og før gikk opp i ledelse 22-21.

Kari Brattset Dale kjempet inne på linjen for Norge, men fikk en tøff oppgave mot et sterkt svensk forsvar. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Det tok ikke lang tid før Norge igjen kom foran, men det ble jevnt de siste minuttene. Ti minutter før kampslutt ledet Norge 26-24, men bare minutter senere stod det igjen likt mellom de to nabolandene.

Med bare to minutter igjen av omgangen lå Håndballjentene ett mål foran, før de økte til 30-28 med kantskudd fra Sanna Solberg. De svenske jentene reduserte ledelsen til ett mål og det kokte i kampens siste minutt. Norge bommet på deres siste sjanse, og med bare sekunder igjen satte Sverige kampens siste mål og utlignet til 30-30.

Etter kampen fortalte landslagssjef Thorir Heirgeirsson at han synes resultatet var fair.

– Svenskene kjemper godt. Vi har kampen og skal egentlig avgjøre den. Det føles litt som et tap å spille uavgjort, sa han til TV3.

Norge spiller sin neste kamp i VM mot Nederland, som blir den siste kampen i hovedrunden. Kampen spilles mandag 13. november klokken 20:30.