Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kast ballen-dagen i Nøtterøyhallen med Teie Skole
1.-3. trinn på Teie Skole deltok på Kast ballen-dagen i Nøtterøyhallen i oktober.
Foto: NHF

Økt pågang av nye spillere

I høst ble skoletiltaket Kast ballen gjennomført for første gang. I etterkant melder klubber om økt rekruttering.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kast ballen-tiltaket ble gjennomført i uke 37, 38 og 39 på 600 utvalgte skoler. Takket være Norges Håndballforbunds samarbeidspartnere – Posten, Gjensidige, REMA 1000, VG, Intersport, Scandic, Norsk Tipping, hummel og LERØY – har barn på 1.-3. trinn fått leke med ball på skolen.

- Vi har aldri vært i nærheten å ha slik innpass med idretten vår i norsk skole noen gang. Midler fra sponsorene har vært helt avgjørende for at dette ble mulig, så tusen takk til de for deres bidrag.  

Det sier utviklingsmedarbeider i NHF, Aina A. Westgaard. Hun forteller at tiltaket er viktig for å introdusere flere barn til håndball gjennom lek med ball på skolen, og dermed øke rekrutteringen til klubbene.

- I tillegg får vi gjennom dette tiltaket vist at det å ha håndballaktivitet i skolen kan være like lett å organisere som andre idretter og aktiviteter.

Melder om flere nye spillere

Det er foreløpig for tidlig å sette tall på hvilken effekt tiltaket har hatt, men ifølge Aina melder flere klubber om økt pågang av nye spillere og mer fokus på rekrutteringsarbeid.

- Vi har også hørt flere gladhistorier hvor håndballaktiviteten har startet opp igjen etter å ha ligget i dvale i flere år. I tillegg er det gjennomført en evaluering av tiltaket ut mot skolene. Her rapporterer 74% av de som besvarte evalueringen at de opplevde at elever som tidligere ikke har vært så ivrige med ball, viste seg frem fra en ny side under Kast ballen-perioden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Teie Skole deltok på Kast ballen-dagen i oktober 2021
Foto: NHF

Foto: NHF

En av lærerne som har hatt Kast ballen-tiltaket i sin klasse, er Merete Findal Vinje. Hun er lærer for 3. klasse på Teie Skole.

- Det har vært veldig gøy. Det var enstemmig jubel og full aktivitet hele dagen. Vi brukte Kast ballen i hvert eneste friminutt, og hver morgen fikk barna en ny utfordring. Vi har også brukt det i kroppsøvingstimene, og nå har vi et klassesett med baller som gjør det enklere for oss lærere å trene individuelle balløvelser i kroppsøvingstimene, sier hun og legger til:

- Dette har vært veldig positivt for elevene, og jeg anbefaler andre skoler på det sterkeste å bli med i dette tiltaket neste år.

Læreren forteller videre at barnas læringskurve var stigende gjennom perioden, og at de har fortsatt å bruke ballene fra hummel.

- Mange av elevene startet på «scratch». De lærte veldig masse på disse ukene og det har gitt elvene enormt mye. Mange har tatt med ballen ut i friminuttene på eget initiativ i etterkant, og det var flere som ønsket å begynne på håndball.  

Et veldig positivt tiltak

Den samme opplevelsen sitter Marianne Seljestad igjen med. Hun er klubbrådgiver i Region Sør. 

- I Region Sør har det vært et veldig positivt tiltak. Et par klubber som har deltatt i tiltaket har meldt tilbake at de har hatt flere barn med på sine rekrutteringstiltak i etterkant av Kast ballen. Flere skoler melder også tilbake at barn som tidligere ikke har vært så aktive i gymtimer med ball, nå er mye mer aktive, sier hun.

Hun sender en stor takk til sponsorene som har gjort dette mulig.

- Dette bidraget betyr mye! Tilbakemeldingene i vår region er veldig positive, og dette viser at vi har «truffet» når det gjelder å få barn til å synes det er gøy med ballek og mestring med ball ute i skoler og klubber.

Les mer om Kast ballen