Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF fornyet status som Rent Særforbund

Norges Håndballforbund er resertifisert som Rent Særforbund i to nye år, ut 2023.

Det ble bekreftet i et tildelingsbrev som nylig ble sendt fra Antidoping Norge til Norges Håndballforbund (NHF).

Antidoping Norge har vurdert NHFs oppfølging av handlingsplanen for forebyggende antidopingarbeid de to siste årene, og forbundets nye handlingsplan med risikovurdering og tiltak for å redusere risiko. På bakgrunn av dette har sertifiseringen blitt forlenget ut kalenderåret 2023.

Norges Håndballforbund ble sertifisert som Rent Særforbund for første gang i desember 2019. Siden har forbundet jobbet etter en handlingsplan rettet spesielt mot yngre utøvere.

Handlingsplanen innebærer blant annet at alle spillere skal ha gjennomført e-læringsprogrammet Ren utøver før de kan delta i LERØY- eller Bring-serien, og at alle landslagsspillere, uansett nivå og kjønn, skal ha gjennomført Ren utøver hver sesong. For klubbene i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon må alle spillerne ha vært gjennom Ren utøver-programmet for at klubben skal få godkjent elitelisens.

Les mer om Rent Særforbund på Antidoping Norge sin hjemmeside