Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tord Haugseng scorte 5 mål i 31-27 seieren mot ASD Accademia P. Conversano 2014.
Tord Haugseng scorte 5 mål i 31-27 seieren mot ASD Accademia P. Conversano 2014.
Foto: Nærbø

Nærbø videre i European Cup

Nærbø vant 31-27 over ASD Accademia P. Conversano 2014 og tok seg videre i European cup.

Lørdag var det duket for returoppgjør mellom Nærbø og italienske ASD Accademia P. Conversano 2014 i 3. runde av European cup. Første kamp endte med tap 27-25 for Nærbø

 

Det var Nærbø som kom best i gang og ledet 3-0 etter 6 spilte minutter, en ledelse de hadde frem til italienerne scorte sitt første mål på straffe etter 7 minutter. Målvakt Halvor-Elias Nærland var en viktig bidragsyter til at Nærbø holdt nullen såpass lenge. Etter 10 minutter var stillingen 4-2. De første minuttene var preget av godt forsvarsspill og gode målvakter for begge lag. Det var jevnt i starten av kampen, og stillingen var 6-5 etter halvspilt første omgang.

Etter 21 minutter vartet Nærbø opp med en flyver, som sendte de opp i en 9-7 ledelse. Det italienske laget klamret seg fast og lå aldri mer enn 2 mål bak. Nærbø spilte fint angrepsspill og gikk opp i en 13-10 ledelse etter 26 spilte minutter. Målvakt Nærland fortsatte å stå bra i mål for jærbuene også i slutten av omgangen. Lars Sigve Hamre satt sitt 5 mål og førte Nærbø opp i en 15-11 ledelse. Italienerne scorte på straffe i siste sekund av første omgang, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 15-12.

 

I andre omgang var det ASD Accademia P. Conversano 2014 som kom best i gang. Italienerne scorte det første målet i andre omgang, men det tok ikke lang tid før Nærbø scoret sitt første og opprettholdt 3-måls ledelsen de hadde til pause. Etter 37 spilte minutter hadde Nærbø gått opp i en 5-måls ledelse på stillingen 20-15. Kampen inneholdt mye temperatur, og det var to lag som tydelig ville videre til åttendelsfinalen. Etter 45 spilte minutter var stillingen 24-18 i Nærbøs favør.

Målvaktene til Nærbø spilte en bra kamp lørdag kveld. Nærbøs andre målvakt, Vegard Bakken Øien kom inn i andre omgang og gjorde mange viktige redninger. Nærbø gikk opp i 27-21 ledelse 10 minutter før slutt. Hvert lag fikk et rødt kort hver, italieneren fikk direkte rødt mens Nærbøspilleren pådro seg 3 2-minuttere, noe som viser hvor høy temperatur det var i matchen. 5 minutter før slutt var stillingen 28-24.

Spenningen var høy i slutten av kampen, men Nærbø scoret viktige mål for å kunne sikre avansement i European Cup. To minutter før slutt ledet Nærbø med 3 mål, en ledelse de minst måtte ha for å komme seg videre. Inn i det siste minuttet var stillingen 30-26, før det italienske laget scorte på straffe. Italienerne la seg ut mann mot mann de siste 30 sekundene, men Nærbø guttene klarte å presse de ned. Tord Haugseng satt siste skuddet i mål 4 sekunder før slutt og Nærbø vant 31-27.

Nærbø vant sammenlagt 56-54 og går dermed videre til åttendelsfinalene som spilles 12. og 19. februar.

 

Kampfakta

European cup

Nærbø - ASD Accademia P. Conversano 2014: 31-27 (15-12)

Nye Loen Flerbrukshall

Toppscorere Nærbø: Lars Sigve Hamre, John Thue, Tord Haugseng og Theodor Svensgård - 5 mål

Toppscorer ASD Accademia P. Conversano 2014: Leif Jacob Nelson - 8 mål

Utvisninger: Nærbø 5x2min + 1 rødt kort, ASD Accademia P. Conversano 2014 7x2min + 1 rødt kort

 

Se fullstendig kamprapport HER.