Kari Brattset Dale
Kari Brattset Dale var Norges gigant i begge ender av banen i dag og scoret på alle sine 7 forsøk.

Mi madre, for en semfinale!

En litt varierende førsteomgang, og uavgjort til pause til tross - i andre omgang var det ingen tvil!

Det ble en noe vekslende førsteomgang, hvor Norge i perioder styrte kampen fullstendig, mens Spania "plutselig" kom helt opp i ryggen... Men Håndballjentene klarte brasene til slutt og tok seg til VM-finalen med seier 27-21.

Etter fem minutter av første omgang var riktignok stillingen "bare" 1-1, mye takket være de to målvaktene som i hver sin ende fikk en svært god start. Lagene fulgte hverandre til 3-3, men så dro Norge i fra. I løpet av den kommende timinuttersperioden scoret Norge fire mål, mens Spania ikke klarte å sette en eneste ball bak Katrine Lunde.

Katrine Lunde
Katrine Lunde storspilte i sin 16. semifinale med flagget på brystet, og endte tett oppunder 40 i redningsprosent. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.

Sluttminuttene før pause ble imidlertid preget av spanjolene, og i det siste sekund før pausesignalet lød, scoret Spania sitt 11. mål og utliknet til 11-11.

I andre omgang kom Norge best i gang og fikk et lite overtak. Og til tross for at det periodevis så litt småskummelt ut, klarte de norske jentene å holde Spania på en armlengdes avstand.

Selv ikke da Norge fikk to spillere utvist med 13 sekunders mellomrom, og dermed fikk nær to minutter med to spillere mindre, klarte Spania å utrette særlig mye. Det takket være en strålende Katrine Lunde bakerst i det norske målet.

Norge kunne til slutt juble for seier, og nok en finale, med sluttresultatet 27-21 over vertsnasjonen!

Benken

Thorir Hergeirsson var godt fornøyd i samtale med studio hos TV3 etter kampen:
- Nei, nå er jeg letta og glad - vi er jo i finalen! Det var vi som inviterte Spania inn i førsteomgang, så det ble som det ble - litt sånn rotete og kaos, og vi ville litt for mye. Det var fint å få denne referansen og øvelsen nå, for når Frankrike ser denne kampen møter de oss sikkert med et 5-1-forsvar på søndag, gliste han.

Nora Mørk

Nora Mørk ble norsk toppscorer med åtte fulltreffer. Foto: Beate Oma Dahle/NTB.

I den andre semifinalen møttes Frankrike og Danmark. Det så lenge ut til å bli en dansk drømmeaften, men så våknet de franske jentene til, og skapte en høydramatisk avslutning. Kampen ble avgjort i sluttsekundene, og Frankrike vant 23-22.

Dermed blir det NOK en finale mellom Frankrike og Norge. Siden den legendariske finalen i Håkons Hall i 1999 har lagene møtte hverandre i flere finaler, sist i EM-finalen i Danmark i fjor, der Norge vant 22-20.

Statistikken er på vår side før finalen på søndag! Den spilles klokka 17.30, og du ser den direkte på TV3 eller Viaplay!

Klokka 14.30 spiller Danmark og Spania bronsefinale, også den ser du på TV3 eller Viaplay.